Η ομαλοποίηση της ελληνικής οικονομίας φέρνει πίσω τους Αυστριακούς τουρίστες

Η Ελλάδα περνά και πάλι στην πρώτη θέση στις προτιμήσεις των Αυστριακών ως τουριστικός προορισμός, έπειτα από τη μείωση που είχε παρουσιάσει ο αριθμός των αφίξεων τους στη χώρα μας τις δύο προηγούμενες χρονιές, εξαιτίας της ελληνικής κρίσης χρέους, σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του μεγάλου αυστριακού ταξιδιωτικού οργανισμού TUI και πρόεδρο του Συνδέσμου Ταξιδιωτικών Γραφείων Αυστρίας, Γιόζεφ Πέτερλαϊτνερ.Στις δηλώσεις του, που προβάλλουν στα φύλλα τους του Σαββατοκύριακου, οι μεγάλης κυκλοφορίας αυστριακές εφημερίδες «Κλάινε Τσάιτουνγκ» και «Εστεραϊχ», ο κ. Πέτερλαϊτνερ επισημαίνει πως, παρόλες τις μειώσεις στις κρατήσεις το 2011 και το 2012, η Ελλάδα ήταν την περασμένη χρονιά ο σημαντικότερος αεροπορικός προορισμός των Αυστριακών.

Σημειώνει ακόμη, πως ο ταξιδιωτικός οργανισμός TUI εκτιμά ότι ο ελληνικός τουρισμός θα ανακάμψει γρήγορα και ήδη η Ελλάδα βρίσκεται εφέτος πρώτη σε κρατήσεις στο σύνολο της αυστριακής τουριστικής αγοράς, με δεύτερη την Τουρκία.

Σύμφωνα με τον ίδιο, αυτή είναι η σημερινή τάση, με την αύξηση στις κρατήσεις για την Ελλάδα να αγγίζει το 20% σε σχέση με πέρυσι, ενώ ο τουριστικός του οργανισμός έχει διευρύνει το πρόγραμμά του για την Ελλάδα, στην οποία, όπως σημειώνει, οι τιμές έχουν διατηρηθεί εφέτος στα επίπεδα του 2012, κάτι που καθιστά ιδιαίτερα συμφέρουσες τις διακοπές εκεί.

Στα δημοσιεύματα των δύο αυστριακών εφημερίδων προστίθεται ότι στις προτιμήσεις των Αυστριακών για τις εφετινές διακοπές τους στο εξωτερικό, μετά την Ελλάδα και την Τουρκία, ακολουθούν η Ισπανία, η Αίγυπτος και η Τυνησία.

Κατά μέσο όρο πάνω από 500.000 Αυστριακοί επισκέπτονται κάθε χρόνο την Ελλάδα, ενώ η Αυστρία, σε αναλογία με τον πληθυσμό της – 8,4 εκατομμύρια κάτοικοι – βρίσκεται, εδώ και χρόνια, στην πρώτη θέση, από πλευράς αφίξεων ξένων τουριστών στην Ελλάδα.

 

Check Also

Λονδίνο: Άνοιξε το πρώτο σούπερ μάρκετ χωρίς ταμεία… με τεχνητή νοημοσύνη

Σύντομα (και όταν λέμε «σύντομα», εννοούμε στην Ελλάδα σύντομα, γιατί στην Βρετανία συμβαίνει ήδη) οι …

Βατόπουλος: Επανάληψη του σεναρίου της μετάλλαξης Δέλτα η Omicron με περισσότερα κρούσματα και βαριές νοσήσεις

Για την πορεία της πανδημίας στην χώρα μας επ αφορμής και της εμφάνισης της μετάλλαξης …