Η Ολένα Ζελένσκα έγινε η πρώτη σύζυγος ξένου ηγέτη που μιλά στο Κογκρέσο (Video)

Η Πρώτη Κυρία της Ουκρανίας Ολένα Ζελένσκα, έγινε η πρώτη σύζυγος ξένου ηγέτη που μίλησε ποτέ στο Κογκρέσο των Ηνωμένων Πολιτειών την Τετάρτη, όπως ανέφερε σε σχετική ενημέρωση το γραφείο του Ουκρανού προέδρου.

«Η Ολένα Ζελένσκα έγινε η πρώτη σύζυγος ξένου ηγέτη που μίλησε στο Κογκρέσο των ΗΠΑ. Απευθύνθηκε στους βουλευτές εκ μέρους των μητέρων και παιδιών της Ουκρανίας, καθώς και όλων των πολιτών που έχασαν τη ζωή τους ή υπέφεραν από τη ρωσική επιθετικότητα», αναφέρει το σχετικό σημείωμα.

Ο Ζελένσκι, ο οποίος παρακολούθησε από το Κίεβο τη ζωντανή μετάδοση της ομιλίας της συζύγου του στο Κογκρέσο, εμφανίζεται πεπεισμένος ότι η επίσκεψή της στις ΗΠΑ θα συμβάλει σημαντικά στην εμβάθυνση της συνεργασίας μεταξύ των δύο χωρών.

Ο επικεφαλής του ουκρανικού κράτους εξέφρασε την ελπίδα ότι η ομιλία της Ζελένσκα στους Αμερικανούς νομοθέτες και κυβερνητικούς αξιωματούχους «θα τους ενθαρρύνει να λάβουν σημαντικές αποφάσεις για την υποστήριξη της χώρας μας και να αυξήσουν τη βοήθεια για την προστασία των Ουκρανών από τη ρωσική εισβολή».

Check Also

Η Ρωσία ανακοίνωσε πως κατέστρεψε άρμα μάχης που είχε προμηθεύσει η Γερμανία στο Κίεβο

Ο ρωσικός στρατός ανακοίνωσε χθες Τετάρτη ότι κατέστρεψε τεθωρακισμένο όχημα το οποίο φέρει δύο αντιαεροπορικά …

Η Ταιβάν κανει άσκηση με χρήση πραγματικών πυρών

Η Ταϊβάν απορρίπτει το μοντέλο «μια χώρα, δύο συστήματα», που περιέχεται σε λευκή βίβλο της …