Σύσκεψη Χατζηπαντέλα με επιδημιολόγους – Πλάνο για την μετάλλαξη Κένταυρος

Αναστάτωση έχει προκαλέσει διεθνώς, η παραλλαγή Όμικρον και οι πολύ μεταδοτικές υποπαραλλαγές ΒΑ.4 και ΒΑ.5, οι οποίες διασπείρονται ανεξέλεγκτα.

Λόγω των μεταδοτικών μεταλλάξεων , ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας και ο E.C.D.C, κρούουν το καμπανάκι όπως άμεσα ληφθούν μέτρα κι ενισχυθούν οι εμβολιαστικές προσπάθειες, ενόψει ενός δύσκολου, όπως όλα προμηνύουν Φθινοπώρου.

Η αξιολόγηση της κατάστασης του κορωνοϊού στην Κύπρο και η προετοιμασία ενόψει φθινοπώρου θα απασχολήσουν τη σύσκεψη του Υπουργού Υγείας, Μιχάλη Χατζηπαντέλα, με τη Συμβουλευτική Επιστημονική Επιτροπή (ΣΕΕ), η οποία θα γίνει σήμερα το απόγευμα.

Λόγω και της αυξητικής τάσης που παρουσιάζει η παραλλαγή «Κένταυρος» σε άλλες χώρες, θα συζητηθεί και η προώθηση των αντιικών φαρμάκων που διαθέτει η Κύπρος, η επιτήρηση του πληθυσμού βάσει των κριτηρίων που έχει θεσπίσει η ECDC, η προετοιμασία των αρμόδιων φορέων ενόψει της επιστροφής των μαθητών στα σχολεία τον Σεπτέμβριο, καθώς και η διαμόρφωση της εν γένει κατάστασης το φθινόπωρο.