Η Κυβέρνηση ζήτησε από τους πολίτες της να εγκαταλείψουν τη Βόρεια Κορέα

Συναγερμός σε όλες τις δυνάμεις που εμπλέκονται εμμέσως ή απευθείας με μία πιθανή στρατιωτική σύγκρουση στην κορεατική χερσόνησο, σήμανε τη Δευτέρα, με την ηγεσία της Κίνας να δίνει οδηγία στους Κινέζους πολίτες να εγκαταλείψουν άμεσα τη Βόρεια Κορέα.

Το Πεκίνο προέβη στην παραπάνω οδηγία, προκειμένου να προφυλάξει τους Κινέζους πολίτες από μία πιθανή σύγκρουση της Πιονγκγιάνγκ με τις Ηνωμένες Πολιτείες, ενώ πλησιάζει ο αμερικανικός στόλος στην περιοχή.

Όπως αναφέρουν τα ασιατικά ΜΜΕ, η πρεσβεία της Κίνας έστειλε έγγραφο σε όσους πολίτες διαθέτουν κινεζική υπηκοότητα, ακόμη και διπλή (Κορεατική), προκειμένου να επιστρέψουν το συντομότερο δυνατό στην πατρίδα τους.

Η αποστολή των επιστολών ξεκίνησε ανήμερα των εορταστικών εκδηλώσεων της 85ης επετείου του Κορεατικού Στρατού, τον περασμένο μήνα.

Η πρεσβεία της Κίνας δεν θέλησε να επιβεβαιώσει την οδηγία της, καθώς οι κινήσεις φέρονται να γίνονται σε προσωπικό επίπεδο, ώστε να μην λάβουν διαστάσεις σε διπλωματικό επίπεδο, αλλά και να μην προκληθεί πανικός στον ντόπιο πληθυσμό.

Στην επίσημη ιστοσελίδα της δεν υπάρχει αναφορά, ενώ και ο εκπρόσωπός της απέφυγε να σχολιάσει. Τα ασιατικά ΜΜΕ ωστόσο, μεταδίδουν με σιγουριά την είδηση, τονίζοντας πως η αποχώρηση των Κινέζων έχει ήδη ξεκινήσει, αλλά με διακριτικό τρόπο.

Check Also

Η Κίνα εκτόξευσε δοκιμαστικά υπερηχητικό πύραυλο

Η Κίνα δοκίμασε μια νέα διαστημική δυνατότητα, εκτοξεύοντας υπερηχητικό πύραυλο σε τροχιά, έγραψε χθες η …

Αυστραλία: Στο …εμβολιαστικό κέντρο τα κοάλα

Κάπου 400 κοάλα θα εμβολιαστούν για τη χλαμύδια στο πλαίσιο δοκιμής που ερευνητές εκφράζουν την …