Η ΚΟΠ δεν θέλει τη διαχείριση της κάρτας φιλάθλου

Η Εκτελεστική Επιτροπή της ΚΟΠ αναφέρει σε ανακοίνωση της ότι, σε χθεσινή απογευματινή της συνεδρία εξέτασε όλες τις τελευταίες εξελίξεις και το κλίμα που έχει διαμορφωθεί σε σχέση με την κάρτα φιλάθλου. Αποφάσισε ότι δεν επιθυμεί να αναλάβει την εφαρμογή του μέτρου της κάρτας φιλάθλου, χαρακτηρίζοντας προσβλητικές τις πολιτικές αιχμές, που όπως αναφέρει, αφήνονται σε βάρος της σε σχέση με τη διαχείριση της κάρτας αυτής.

“Το σώμα αποφάσισε πως, υπό τα σημερινά δεδομένα, δεν επιθυμεί να αναλάβει την εφαρμογή του συγκεκριμένου μέτρου”, προστίθεται και σημειώνεται πως “η ΚΟΠ δεν επιθυμεί να εμπλακεί σε πολιτικές συγκρούσεις και αλλά κομματικά συμφέροντα”.

Ταυτόχρονα, η ΚΟΠ εκφράζει την ετοιμότητά της να εμπλακεί σε οποιαδήποτε προσπάθεια για δημιουργία κλίματος συνεργασίας και συναντίληψης με στόχο πάντα την στήριξη του κυπριακού ποδοσφαίρου, εντός και εκτός Κύπρου.

Η ΚΟΠ καλεί τον ΚΟΑ να προχωρήσει άμεσα σε όλες τις απαιτούμενες ενέργειες για εφαρμογή των διατάξεων του νόμου περί Βίας στα Γήπεδα.

Στην ανακοίνωση σημειώνεται πως το πολιτικό κλίμα που έχει δημιουργηθεί μετά την απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου του ΚΟΑ, να αναθέσει στην ΚΟΠ τη διαχείριση της κάρτας φιλάθλου προκαλεί θλίψη και έντονο προβληματισμό.

“Παρά τις προειδοποιήσεις της ΚΟΠ εντός της Βουλής, το θέμα έχει αναχθεί σε πολιτικό ζήτημα και αποτελεί πλέον σημείο τριβής σε πολιτικές και κομματικές αντιπαραθέσεις”, προστίθεται.

“Η ΚΟΠ θεωρεί προσβλητικές και απαράδεκτες τις αιχμές που αφήνονται από διάφορους πολιτικούς κύκλους σε βάρος της Ομοσπονδίας με αφορμή το συγκεκριμένο θέμα”, υπογραμμίζεται στην ανακοίνωση και σημειώνεται πως η Ομοσπονδία δεν είναι υποχρεωμένη να ανέχεται τέτοιου είδους συμπεριφορές, “τη στιγμή μάλιστα που έχει κληθεί να αναλάβει την εφαρμογή ενός μέτρου κατά της Βίας στα Γήπεδα, που προβλέπει μια σημαντική δαπάνη και το οποίο προφανώς δεν είναι σε θέση να εφαρμόσει ο οποιοσδήποτε άλλος θεσμός”.

Check Also

Σοβαρός τραυματισμός 20χρονου – Οδηγούσε κλοπιμαία μοτοσικλέτα

Share Twitter Σοβαρός τραυματισμός 20χρονου – Οδηγούσε κλοπιμαία μοτοσικλέτα Σοβαρά τραυματισμένος μεταφέρθηκε χθες βράδυ στο …

Δύο συλλήψεις για εμπρησμό αυτοκινήτου στη Λάρνακα

Share Twitter Δύο πρόσωπα συνελήφθησαν χθες δυνάμει δικαστικών ενταλμάτων, για διευκόλυνση των ανακρίσεων σχετικά με …