Ο Πρόεδρος της Βουλής συνεχίζει τις επαφές του στη Συρία

Ο Πρόεδρος της Βουλής Γιαννάκης Ομήρου, επικεφαλής κοινοβουλευτικής αντιπροσωπείας αρχίζει σήμερα επίσημη επίσκεψη στη Συρία. Ψηλά στην ατζέντα των συναντήσεων αναμένεται να βρεθούν θέματα ενέργειας και ειδικότερα η εκφρασθείσα πρόθεση της Ιορδανίας για αγορά φυσικού αερίου από την Κύπρο, θέμα το οποίο συζήτησε και κατά την πρόσφατη επίσκεψη του στο Αμμάν ο Υπουργός Ενέργειας, Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού Γιώργος Λακκοτρύπης.

Θα συζητηθούν επίσης οι σχέσεις και η διμερής συνεργασία Κύπρου – Ιορδανίας ως παράγοντες σταθερότητας και ειρήνης στην περιοχή, το Κυπριακό αλλά και οι εξελίξεις στη Μέση Ανατολή.

Στις 10:00 το πρωί ο Πρόεδρος της Βουλής και οι βουλευτές που τον συνοδεύουν, Νίκος Τορναρίτης (ΔΗΣΥ), Χριστάκης Τζιοβάνης (ΑΚΕΛ) , Φύτος Κωνσταντίνου (ΔΗΚΟ), Φειδίας Σαρίκας (ΕΔΕΚ) και Δημήτρης Συλλούρης (ΕΥΡΩΚΟ) θα έχουν συνάντηση με τον Πρόεδρο της Βουλής της Ιορδανίας Atef Tarawneh.

Ακολούθως στις 11:00 θα συναντηθούν με τον Πρόεδρο και τα Μέλη της Ομάδας Φιλίας Ιορδανίας – Κύπρου στη Βουλή της Ιορδανίας και στις 12:00 με τον Αναπληρωτή Υπουργό Εξωτερικών της χώρας, Υπουργό ΜΜΕ και Επικοινωνιών, Mohammad Al Momani.

Το βράδυ, στις 19:30, ο Πρόεδρος της Βουλής και οι Κύπριοι Βουλευτές θα παρακαθίσουν σε επίσημο δείπνο που διοργανώνει προς τιμή τους ο Πρόεδρος της ιορδανικής Βουλής.

Αύριο Πέμπτη ο Πρόεδρος της Βουλής και οι Κύπριοι βουλευτές γίνουν δεκτοί από τον Πρωθυπουργό της χώρας Abdullah Ensour (10:00) και ακολούθως θα συναντηθούν με τον Πρόεδρο της Γερουσίας Abdur – Ra’uf Rawabdeh (11:00).

Εξάλλου όπως έγινε γνωστό χτες το βράδυ, την Πέμπτη ο Πρόεδρος της Βουλής και οι Κύπριοι βουλευτές θα συναντηθούν στο Παλάτι με Εκπρόσωπο του Βασιλιά Abdullah II o οποίος βρίσκεται στη Νέα Υόρκη για τη ΓΣ του ΟΗΕ, χωρίς ωστόσο να έχει διευκρινιστεί ακόμη η ώρα της συνάντησης.

Επίσης το βράδυ της Πέμπτης η κυπριακή κοινοβουλευτική αντιπροσωπεία θα παρευρεθεί σε δεξίωση που διοργανώνει η Πρεσβεία της Κύπρου στην Ιορδανία.