Η Ινδία αναπτύσσει πυρηνικά υποβρύχια και αεροπλανοφόρο στα σύνορα με το Πακιστάν

Ένα αεροπλανοφόρο, πυρηνικά υποβρύχια και δεκάδες άλλα πολεμικά πλοία αναπτύσσει η Ινδία στα σύνορα με το Πακιστάν, όπως ανακοίνωσε το πολεμικό ναυτικό της χώρας.

Το «INS Vikramaditya», ρωσικής κατασκευής αεροπλανοφόρο και αδιευκρίνιστος αριθμός πυρηνικών υποβρυχίων απέπλευσαν μαζί με άλλα πολεμικά πλοία, με σκοπό «την αποτροπή τυχόν παρεκτροπών του Πακιστάν» στη θάλασσα, όπως αναφέρει χαρακτηριστικά η ανακοίνωση.

Τα περισσότερα από τα πλοία αυτά συμμετείχαν στην άσκηση TROPEX 2019, μια από τις μεγαλύτερες που έχει διεξάγει ποτέ η Ινδία, με την συμμετοχή και των τριών όπλων. Καθώς οι εντάσεις μεταξύ Ινδίας και Πακιστάν αυξάνονται, τα πλοία «άλλαξαν από λειτουργία σε άσκηση σε επιχειρησιακή λειτουργία», ανέφερε ο ινδικός στρατός.

Δεν ανακοινώθηκαν περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με τον χρόνο της αναχώρησης των πλοίων ή τα πυρηνικά υποβρύχια που συμμετέχουν, όμως το ινδικό πολεμικό ναυτικό διαθέτει δύο τέτοιου τύπου υποβρύχια, το INS «Chakra» ρωσικής κατασκευής και το INS «Arihant», που μπορεί να μεταφέρει μέχρι 12 βαλλιστικούς πυραύλους.

Check Also

Αυτό είναι το γράμμα που γράφουμε όλοι λάθος! (Video)

Share Twitter Αν και οι περισσότεροι άνθρωποι γνωρίζουν πολύ καλά την αγγλική γλώσσα, στο αγγλικό …

Επική φωτογραφία: Τεράστια αράχνη «καταβροχθίζει» πόσουμ (Photos)

Share Twitter Τα πόσουμ πυγμαίοι συνήθως δεν περιλαμβάνονται στο μενού της αράχνης-κυνηγού, που ανήκει στην …