Σιζόπουλος: Τα ηγετικά στελέχη του ΕΛΑΜ μπορούν να παρουσιάσουν το ποινικό τους μητρώο;

Ο Πρόεδρος της ΕΔΕΚ, Μαρίνος Σιζόπουλος, παρέθεσε σήμερα δημοσιογραφική διάσκεψη, με σκοπό να απαντήσει στις επικρίσεις του ΕΛΑΜ, καλώντας μάλιστα τα μέλη του να παρουσιάσουν τα ποινικά τους μητρώα.

Στην εισαγωγική του τοποθέτηση, ο κ. Σιζόπουλος εξέφρασε την άποψη ότι η ηγεσία του ΕΛΑΜ και ο πρόεδρός του Χρίστος Χρίστου, εξαπέλυσαν από την περασμένη Παρασκευή επιθέσεις γιατί κατανόησαν ότι «ο ανέξοδος πατριωτισμός που πουλούσε στον λαό άρχισε να καταρρέει». Τόνισε ότι χρησιμοποιούν πρακτικές της Χρυσής Αυγής, ενώ έθεσε σειρά ερωτημάτων για τρία στελέχη του κόμματος.

Όπως σημείωσε, αποφεύγει να απαντήσει κατά τρόπο σαφή στα ερωτήματα που έχουν κατατεθεί για τη φυγοστρατία ηγετικών του στελεχών.

Παρακολουθήστε ολόκληρη τη διάσκεψη, στο βίντεο που κοινοποίησε στο Facebook, η Εκπρόσωπος Τύπου της ΕΔΕΚ, Μαρία Παναγιώτου:

https://www.facebook.com/maria.panayiotou.568/videos/975396186183833/

Συγκεκριμένα, διερωτάται πώς ο πρόεδρος του ΕΛΑΜ, Χρίστος Χρίστου, ενώ είχε πάρει απαλλαγή από την Εθνική Φρουρά, στη συνέχεια εκτελούσε χρέη σωματοφύλακα του Νίκου Μιχαλολιάκου. Επίσης, για ένα δεύτερο στέλεχος, διερωτάται εάν έχει ζητήσει απόλυση κατά την κατάταξή του στην Εθνική Φρουρά επικαλούμενο δερματική αλλεργία. Επίσης, αναπάντητο μένει το ερώτημα για τρίτο στέλεχος που πήρε τελικά απαλλαγή.

Ο πρόεδρος της ΕΔΕΚ επικαλέστηκε την ιατρική του ιδιότητα, αναφέροντας ότι γνωρίζει τη σοβαρότητα κάποιων νοσημάτων. Κατηγόρησε, μάλιστα, στελέχη του ΕΛΑΜ ότι προφασίζονται λόγους για να μην υπηρετούν, αλλά εμφανίζονται ως πατριώτες. Συμπλήρωσε ότι «εμφανίζονται ως πολιτικοί συνεχιστές του οράματος της Χούντας των Αθηνών, η οποία συνεργάστηκε με την Τουρκία και νατοϊκούς κύκλους για την τουρκική εισβολή», ενώ δεν έχουν καταδικάσει τις πράξεις της Χούντας.

Απάντησε, επίσης, πού βρισκόταν το 1974. Όπως ανέφερε στη δημοσιογραφική διάσκεψη, κατά την εισβολή του 1974 βρισκόταν στο χωριό Άγιος Γεώργιος στην Κερύνεια, όπου είχε οργανώσει εθελοντικά ομάδα ανεφοδιασμού του 281 Τάγματος Πεζικού.

Παρέπεμψε στο ΥΠΑΜ και στο ΓΕΕΦ για όσα προσέφερε στον στρατό και στην άμυνα του νησιού. Σημείωσε ότι ο Χρίστος Χρίστου δεν παρευρέθηκε ούτε μία φορά στην Επιτροπή Άμυνας της Βουλής.

“Εγώ μπορώ να πω πού ήμουν σε κάθε σημείο της πορείας της ζωής μου, σε όλα τα επίπεδα και να παρουσιάσω και το ποινικό μου μητρώο…. Τα ηγετικά στελέχη του ΕΛΑΜ μπορούν να κάνουν το ίδιο;”, συμπλήρωσε.