ΗΠΑ: Είχε υπάλληλο με νοητική στέρηση χωρίς να τον πληρώνει… Φυλάκιση και αποζημίωση $546.000

Να καταβάλει το ποσό των 546.000 δολαρίων υποχρεούται να καταβάλει ένας άνδρας από τη Νότια Καρολίνα ο οποίος εξανάγκαζε για χρόνια έναν μαύρο υπάλληλό του να εργάζεται πάνω από 100 ώρες την εβδομάδα χωρίς να πληρώνεται ενώ τον υπέβαλλε και σε λεκτική και σωματική βία.

Ο μάνατζερ του εστιατορίου, ο οποίος στη δίκη που ακολούθησε δήλωσε ένοχος, κλήθηκε αρχικά να πληρώσει 273.000 δολάρια, ωστόσο σε έφεση που ακολούθησε τον Απρίλιο, το ποσό θεωρήθηκε υπερβολικά μικρό. Σύμφωνα λοιπόν με την νέα απόφαση το ποσό διπλασιάστηκε φτάνοντας τα 546.000 δολάρια.

Ο John Christopher Smith, υπάλληλος σε καφετέρια στο Conway, υφίστατο επί χρόνια εξαναγκαστική εργασία. Ο μάνατζέρ του, Bobby Edwards, ο οποίος εκμεταλλεύτηκε τη νοητική του αναπηρία, καταδικάστηκε σε 10 χρόνια φυλάκιση για κακοποίηση σε βάρος του Smith.

Στην τελική ευθεία πριν την επιστροφή για μαθητές δημοτικού και γυμνασίου – Τι ισχύει για self test, απουσίες, εξετάσεις
Σύμφωνα με τη δικογραφία, ο Smith άρχισε να εργάζεται στην καφετέρια όταν ήταν 12 ετών. Τα πρώτα 19 χρόνια εργασίας του εκεί πληρωνόταν κανονικά, όταν το κατάστημα λειτουργούσε υπό άλλη διοίκηση.

Όταν όμως ανέλαβε ο Edwards το 2009, ο Smith μεταφέρθηκε σε ένα διαμέρισμα δίπλα στο εστιατόρια και εξαναγκαζόταν σε εργασία πάνω από 100 ωρών την εβδομάδα χωρίς να πληρώνεται.

Σύμφωνα με το δικαστήριο, ο Edwards τον υποχρέωνε σε καταναγκαστική εργασία εκμεταλλευόμενος την νοητική ιδιαιτερότητα του Jack και τον κρατούσε απομονωμένο από την οικογένειά του, απειλώντας τον με σύλληψη και κακοποιώντας τον λεκτικά.

Check Also

Αυστρία: Ο Σεμπάστιαν Κουρτς ύψωσε τη σημαία του Ισραήλ στην καγκελαρία

Μια σημαία του Ισραήλ στην οροφή του κτιρίου της αυστριακής καγκελαρίας στη Βιέννη ύψωσε ο …

ΗΠΑ: Βγάζουν τις μάσκες οι εμβολιασμένοι – Μία «μεγάλη μέρα» χαιρετίζει ο Μπάιντεν

Ο αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν έκανε λόγο χθες Πέμπτη για «μεγάλη μέρα» στον αγώνα εναντίον …