Οικολόγοι: Καλοστημένη κομπίνα το πρόγραμμα των «χρυσών διαβατηρίων»

Καλοστημένη κομπίνα το πρόγραμμα των «χρυσών διαβατηρίων». Ολίγοι επωφελούνταν, ουδείς όμως αναλαμβάνει τις ευθύνες του, αναφέρουν σε ανκοίνωση το Κίνημα Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών

Η ανακοίνωση:

Η ενδιάμεση έκθεση του πορίσματος για το πρόγραμμα των πολιτογραφήσεων αποδεικνύει για ακόμη μια φορά ότι το Κυπριακό Επενδυτικό Πρόγραμμα δεν ήταν τίποτα περισσότερο από μια καλοστημένη κομπίνα προς εξυπηρέτηση των ολίγων ημετέρων. Είναι προφανές ότι πέραν της κυβέρνησης προσπορίζονταν κέρδη και κάποια πολιτικά κόμματα. Είχε στηθεί εδώ και χρόνια μια πονηρή διαδικασία που με το πρόσχημα των επενδύσεων που υποτίθεται ήταν προς όφελος της οικονομίας εξυπηρετούσε άλλα ιδιωτικά συμφέροντα.

Όπως αναφέρεται στην ενδιάμεση έκθεση για τα «χρυσά διαβατήρια» το Προεδρικό ασκούσε διαρκώς πιέσεις για να επισπευσθούνε και να εγκριθούν αιτήσεις οι οποίες ήταν παράνομες ή παράτυπες. Παρέμβαση έκανε και ο πρωταγωνιστής του βίντεο του Al Jazeera, ο τέως Πρόεδρος της Βουλής, Δημήτρης Συλλούρης, όπως επίσης και ο Αρχιεπίσκοπος αλλά και ο Μητροπολίτης Λεμεσού Αθανάσιος

Η έκθεση τονίζει – για ακόμη μια φορά – πως δόθηκαν απλόχερα πολιτογραφήσεις σε επενδυτές με ποινικό μητρώο, ενώ τα κενά και οι παραλείψεις στους ελέγχους ήταν εξόφθαλμα, γεγονός που βαραίνει σε ευθύνες το Υπουργικό Συμβούλιο και ιδιαίτερα το Υπουργείο Εσωτερικών και Οικονομικών, και άλλους φορείς. Επίσης καταγράφεται με σαφήνεια η σύγκρουση συμφέροντος του Γενικού και βοηθού Γενικού Εισαγγελέα καθώς και άλλων πρώην υπουργών της κυβέρνησης Αναστασιάδη, αλλά και του ίδιου του Προέδρου της Δημοκρατίας προσωπικά.

Υπενθυμίζεται ότι το Κίνημα Οικολόγων έθεσε θέμα για τις λεγόμενες κατ’ εξαίρεση πολιτογραφήσεις από το 2010,ενώ πολλές κοινοβουλευτικές μας πρωτοβουλίες βρήκαν την αντίδραση ή αδιαφορία των κομμάτων.

Η κοινωνία ζητά δικαιοσύνη. Η αγανάκτηση των πολίτων, έφτασε στα ύψη.