Ερώτηση στον Πρωθυπουργό για το Eurogroup κατέθεσε ο Λεβέντης

Εξηγήσεις από τον Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα θα ζητήσει την Παρασκευή, ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων, Βασίλης Λεβέντης σχετικά «με την συμφωνία που επετεύχθη με τους θεσμούς και τα νέα βάρη που επωμίζονται πλέον οι πολίτες».

Συγκεκριμένα στην επίκαιρη ερώτηση που κατέθεσε, ο Βασίλης Λεβέντης καταλήγει ρωτώντας τον Πρωθυπουργό: «Πως αποτολμάτε άλλη μια φορά να βάλετε σε δοκιμασία τα ελληνικά νοικοκυριά και πως μπορείτε με τη σημερινή δημοσκοπική σας πτώση να σηκώσετε τέτοιο βάρος;»

Ολόκληρη η ερώτηση:

«ΘΕΜΑ: Ερώτημα αναφορικά με το Eurogrou

Προς: Τον Πρωθυπουργό, κ. Αλέξιο Τσίπρα

Μέχρι τώρα κύριε Πρωθυπουργέ είχατε την άποψη, ότι είναι παράνομο και αντισυνταγματικό να λαμβάνονται προληπτικά μέτρα λιτότητας και να δεσμεύεται η οικονομία της χώρας.

Μετά το Eurogroup της 20ης Φεβρουαρίου εκπρόσωποί σας άλλαξαν γραμμή και είναι πρόθυμοι να θεσπίσουν, και εν συνεχεία να ψηφίσουν, τέτοια μέτρα. Την αλλαγή στάσης αυτή, την δικαιολογούν από τη βεβαιότητα, ότι θα πάμε τόσο καλά που με το περίσσευμα που θα προκύψει θα ληφθούν μετά το 2019 μέτρα υπέρ των χαμηλών κοινωνικών στρωμάτων ιδιαίτερα, που θα αντισταθμίζουν τις επιβαρύνσεις.

Επειδή οι μεν επιβαρύνσεις είναι βέβαιες, οι δε ελαφρύνσεις που υπόσχεστε τελείως αβέβαιες, θεωρώ πως είστε εκτεθειμένος μπροστά στην κοινωνία και ότι άλλη μια φορά καταπατήσατε τις υποσχέσεις σας και οδηγείτε τους μισθοσυντήρητους στην απελπισία και την απόγνωση.

Κατόπιν των ανωτέρω, ερωτάται ο Πρωθυπουργός:

Πως αποτολμάτε άλλη μια φορά να βάλετε σε δοκιμασία τα ελληνικά νοικοκυριά και πως μπορείτε με τη σημερινή δημοσκοπική σας πτώση να σηκώσετε τέτοιο βάρος;

Ο ερωτών

Βασίλειος Λεβέντης

Πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Ένωσης Κεντρώων και Βουλευτής Β’ Αθηνών»

 

Check Also

 8χρονος που φιλοξενήθηκε στην Κιβωτό:«Με έβαλε τιμωρία στο κλουβί για τα παπαγαλάκια»

Τη δική του περιγραφή για τα όσα έζησε στην Κιβωτό του Κόσμου, τις γρατζουνιές και …

Δίκη του Πέτρου Φιλιππίδη: «Αν δεν μου κάτσεις, δεν θα περάσεις» – «Εμφανίστηκε γυμνός μπροστά μου»

Ανατριχιαστικές είναι οι αποκαλύψεις για τις σεξουαλικές επιθέσεις του Πέτρου Φιλιππίδη σε βάρος ηθοποιών, κατά …