Είναι προκλητικό και θρασύ η ηγεσία του ΔΗΚΟ, να κατηγορεί το ΑΚΕΛ

Γραπτή δήλωση του Εκπροσώπου Τύπου του ΑΚΕΛ,  Στέφανου Στεφάνου, για το ΔΗΚΟ

Είναι προκλητικό και θρασύ η ηγεσία του ΔΗΚΟ, που έγινε ουρά του ακροδεξιού ΕΛΑΜ στο θέμα του ενωτικού δημοψηφίσματος, να κατηγορεί το ΑΚΕΛ ότι δήθεν υποδαυλίζει τις αδικαιολόγητες και καταδικαστέες τουρκικές αντιδράσεις.

Είναι η απόφαση της Βουλής -στην οποία το ΔΗΚΟ ήταν συμμέτοχo- να τιμάται το ενωτικό δημοψήφισμα, που υποδαύλισε τις τουρκικές αντιδράσεις και έδωσε την αφορμή για εκτράχυνση της προκλητικότητας και της αδιαλλαξίας της Τουρκίας. Και, μάλιστα, σε μια στιγμή που συζητείται, επιτέλους, το θέμα των εγγυήσεων και της ασφάλειας και ενώ καταβάλλουμε μια τιτάνια προσπάθεια για απαλλαγή από τις εγγυήσεις. Την ευκαιρία που έδωσε η ηγεσία του ΔΗΚΟ την εκμεταλλεύεται η Τουρκία για να επιχειρηματολογεί περί της αναγκαιότητας ύπαρξης εγγυήσεων.

Είναι παράλογο η ηγεσία του ΔΗΚΟ από τη μια, να αναγνωρίζει ότι η Τουρκία αναζητεί αφορμές για να προκαλεί προβλήματα και από την άλλη, να κατηγορεί το ΑΚΕΛ ότι υποδαυλίζει τις αντιδράσεις της. Αυτοί που υποδαύλισαν τις αντιδράσεις είναι όσοι με την υπερψήφιση και την αποχή τους στην τροπολογία του ΕΛΑΜ έδωσαν την αφορμή.

Είτε το κατανοεί αυτό η ηγεσία του ΔΗΚΟ, είτε όχι, την αφορμή την έδωσε με την ψήφο της και η Τουρκία την εκμεταλλεύεται.