Ερντογάν: Με στολή πιλότου στο Teknofest – Τι είπε για την εισβολή

Ο πρόεδρος της τουρκίας,  Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, κατά την άφιξη του στο νέο αεροδρόμιο της Κωνσταντινούπολης για να παραστεί στις εκδηλώσεις του “Teknofest”, κατέβηκε από το προεδρικό αεροσκάφος με στολή πιλότου.

Το “Teknofest” είναι ετήσιο Φεστιβάλ Αεροδιαστημικής και Τεχνολογίας, που αποσκοπεί στην καλλιέργεια του ενδιαφέροντος της τουρκικής νεολαίας στις νέες τεχνολογίες.

Το προεδρικό αεροσκάφος του Ερντογάν συνόδευαν τρία μαχητικά F-16 της Πολεμικής Αεροπορίας.

Σε ομιλία του στο φεστιβάλ, ο Ερντογάν, είπε ότι η αιτία για να ασχοληθεί η Τουρκία με την τεχνολογία ήταν η ‘Ειρηνευτική’, όπως την αποκάλεσε, επιχείρηση στην Κύπρο το 1974 και το εμπάργκο που της επιβλήθηκε έπειτα, καθώς η Τουρκία εξαρτιόταν πλήρως από άλλες χώρες και βρέθηκε ξαφνικά απομονωμένη και χωρίς τα απαραίτητα μέσα ούτε καν για επικοινωνία.

«Η Τουρκία μέχρι την ‘Ειρηνευτική Επιχείρηση’ στην Κύπρο το 1974 ήταν πλήρως εξαρτημένη τεχνολογικά από την εξωτερική βοήθεια. Κατά την ‘Ειρηνευτική Επιχείρηση’ στην Κύπρο λόγω του εμπάργκο που επιβλήθηκε στη χώρα μας, από πυρομαχικά μέχρι ανταλλακτικά, ακόμη και στην ασύρματη τηλεπικοινωνία και σε όλα τα επικοινωνιακά συστήματα, μας έκανε να καταλάβουμε τη σοβαρότητα της κατάστασης», είπε ο Τούρκος πρόεδρος ο οποίος τόνισε ότι τώρα η Τουρκία είναι σε θέση να παράξει τα πάντα και να μην έχει ανάγκη άλλες χώρες.

«Στο σημερινό κόσμο, η πρώτη προϋπόθεση για την ανεξαρτησία και ανάπτυξη μίας χώρας είναι ο σχεδιασμός, η παραγωγή και η εξαγωγή τεχνολογίας», τόνισε ο Ταγίπ Ερντογάν.

Η Τουρκία χρησιμοποιεί κατά 65% εγχώρια προϊόντα στις στρατιωτικές επιχειρήσεις της, όπως είπε ο Ερντογάν.

Περίπου 80 χιλιάδες άνθρωποι παρακολούθησαν το φεστιβάλ.

Check Also

Β. Κορέα: Ο Κιμ εκτόξευσε τρεις βαλλιστικούς πυραύλους, ο ένας διηπειρωτικός

Η Βόρεια Κορέα εκτόξευσε σήμερα πυραύλους, ανάμεσά τους έναν διηπειρωτικό βαλλιστικό πύραυλο (ICBM) νέου τύπου …

Ουκρανία: Ο Ζελένσκι δήλωσε ότι θα μιλήσει μόνο απευθείας με τον ίδιο τον Πούτιν

Ο Oυκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι δήλωσε σήμερα ότι προτίθεται να μιλήσει μόνο απευθείας με τον …