Ερευνητική για ΣΚΤ: Καταθέτει μέσω τηλεδιάσκεψης ο Ορφανίδης

Συνεχίζονται σήμερα οι καταθεσεις ενώπιον της Ερευνητικής Επιτροπής για τη κατάρρευση του Συνεργατισμού με τρείς καταθέσεις.

Το πρωί καταθέτουν οι Γιαννάκης Ιωάννου, πρώην Διευθυντής Τραπεζικών Υπηρεσιών του Συνεργατικού Ταμιευτηρίου Λεμεσού και η Σουζάνα Πογιατζή, πρώην μέλος της Επιτροπείας της Συνεργατικής, η οποία καταθέτει για δεύτερη φορά.

Στις 3 το μεσημέρι,  είναι προγραμματισμένο να καταθέσει στην Ερευνητική Επιτροπή, μέσω τηλεδιάσκεψης, ο πρώην Διοικητικής της Κεντρικής Τράπεζας, Αθανάσιος Ορφανίδης.

Ο Αθανάσιος Ορφανίδης αναμένεται να παρουσιάσει στοιχεία για τους χειρισμούς που έγιναν από την Κεντρική Τράπεζα, την περίοδο που ο ίδιος ήταν επικεφαλής της και ασκούσε εποπτικό ρόλο στα του Συνεργατισμού.

Η Ερευνητική Επιτροπή αναμένει νέα απάντηση, από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, για βελτίωση των όρων που έθεσε η τελευταία αναφορικά με την αξιοποίηση της απευθείας αλληλογραφίας της με την Συνεργατική και την Κεντρική Τράπεζα.

Οι δημόσιες ακροάσεις για τον Συνεργατισμό αναμένεται να ολοκληρωθούν μέσα ή τέλη Νοεμβρίου. Τελευταίοι χρονικά αναμένεται να καταθέσουν οι Υπουργός Οικονομικών, Χάρης Γεωργιάδης και Γενικός Διευθυντής της Συνεργατικής, Νικόλας Χατζηγιάννης.

Check Also

Φράγκος για ΡΙΚ: Τα πολιτικά κόμματα ν’ αναλάβουν τις δικές τους ευθύνες

Share Twitter Φράγκος: Τα ψέματα, σημείωσε με έμφαση, έχουν τελειώσει! Αν η Βουλή δεν ψηφίσει …

Γ. Ελεγκτής για ΡΙΚ: Χρειάζεται μία νεά μελέτη με τις πραγματικές ανάγκες

Share Twitter Μετά τη δημοσιοποίηση της έκθεσης της Ελεγκτικής Υπηρεσίας για το ΡΙΚ και το …