Επιστολή Χριστόφια σε Πούτιν για την «Ημέρα της Νίκης»

Ο τέως Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, Δημήτρης Χριστόφιας, απέστειλε επιστολή στον Πρόεδρο της Ρωσικής Ομοσπονδίας Βλαντιμίρ Πούτιν,  με την ευκαιρία της επετείου της «Ημέρας της Νίκης» επί των Ναζί.

Αυτούσια η επιστολή:

Αγαπητέ πρόεδρε Βλαδίμηρ Βλαδίμηροβιτς Πούτιν,

Συγχαίρουμε θερμά εσάς και στο πρόσωπό σας τους λαούς της πρώην Σοβιετικής Ένωσης για τη μεγάλη νίκη και το τσάκισμα του χιτλεροφασισμού.

Ο κυπριακός λαός, ο οποίος συνέβαλε με τις μικρές του δυνάμεις στη νίκη κατά του χιτλεροφασισμού, εκφράζει και με αυτή την ευκαιρία την ευγνωμοσύνη του για τη συνεπή στάση της Σοβιετικής Ένωσης και του διαδόχου της, της Ρωσικής Ομοσπονδίας, στην υπόθεση της Κύπρου για απαλλαγή από την τουρκική κατοχή, επανένωση του κράτους και του λαού μας και ειρηνική συμβίωση Ελληνοκυπρίων και Τουρκοκυπρίων.

Με θερμούς χαιρετισμούς,

Τέως Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας

Δημήτρης Χριστόφιας»

Επιστολές με τη ευκαιρία της νίκης του 2ου Παγκοσμίου Πολέμου απέστειλε επίσης, στον Υπουργό Εξωτερικών της Ρωσίας Σεργκέι Λαβρόφ και στον ΓΓ του Κομμουνιστικού Κόμματος της Ρωσίας Γκενάντι Ζουγκάνωφ,

Check Also

Σύλληψη ανήλικου – Εντοπίστηκαν 300 αρχεία σεξουαλικής κακοποίησης παιδιών

Share Twitter Σύλληψη ανήλικου – Εντοπίστηκαν 300 αρχεία σεξουαλικής κακοποίησης παιδιών Μετά από αξιολόγηση πληροφορίας, …

Τι αναφέρει η Αστυνομία για τη κατάσχεση του κατασκοπευτικού βαν

Share Twitter Μετά το σάλο που προέκυψε μετά από δημοσιέυματα για κατασκο[πευτικό βαν, πρώην ισραηλινού …