Επικίνδυνη αντιφατικότητα στις δηλώσεις για την Τρόικα, καταγγέλλει το ΔΗΣΥ

“Άκρως επικίνδυνη αντιφατικότητα… που καταρρακώνει την όποια αξιοπρέπεια διαθέτει ακόμη η Κύπρος στο εξωτερικό», καταγγέλλει ο ΔΗΣΥ για τις αντιφατικές δηλώσεις του Προέδρου της Δημοκρατίας Δημήτρη Χριστόφια και των δυο βασικών συνεργατών του, Υπουργού Οικονομικών Βάσου Σιαρλή και του Διοικητή της Κεντρικής Τράπεζας Πανίκου Δημητριάδη.

“Το περασμένο Σάββατο, και καθώς η αβεβαιότητα και η αγωνία για την έκβαση των διαπραγματεύσεων για την υπογραφή του Μνημονίου βρίσκεται στην κορύφωσή της, ο Πρόεδρος Χριστόφιας δήλωνε ότι οι όροι που θέτει η Τρόικα `είναι πολύ δύσκολο να γίνουν αποδεκτοί», τονίζεται σε ανακοίνωση του ΔΗΣΥ.  «Χθες, όμως, ο διοικητής της Κεντρικής Τράπεζας Πανίκος Δημητριάδης χαρακτήριζε το κλίμα της διαπραγμάτευσης «εποικοδομητικό και φιλικό» και τόνιζε και υπάρχει πρόοδος και αναμένει περισσότερη πρόοδο μέχρι το τέλος της βδομάδας. Σήμερα, δε, ο Υπουργός Οικονομικών Βάσος Σιαρλή δηλώνει επίσης ότι «κάνουμε πολύ καλή πρόοδο» και ότι «πιστεύει και προσμένει ένα πολύ καλό “.

Οι κυβερνώντες , τονίζεται στην ανακοίνωση, εξακολουθούν να αντιμετωπίζουν το θέμα με την ίδια προχειρότητα και ελαφρότητα, η οποία έχει οδηγήσει την Κύπρο στη χειρότερη οικονομική κατάσταση που βρέθηκε ποτέ.

Check Also

Νικόλας: Το ΔΗΚΟ επιμένει και διεκδικεί την υιοθέτηση αντισταθμιστικών μέτρων για την αύξηση του κόστους των βασικών αγαθών

Ο Πρόεδρος του Δημοκρατικού Κόμματος, κ. Νικόλας Παπαδόπουλος πραγματοποίησε σήμερα περιοδεία στην ελεύθερη επαρχία Αμμοχώστου, …

9η Τριμερής Σύνοδος Κορυφής Ελλάδας – Αιγύπτου – Κύπρου: Κοινή Διακήρυξη

Η 9η Τριμερής Σύνοδος Κορυφής Ελλάδας – Αιγύπτου  -Κύπρου, πραγματοποιείται σήμερα στην Αθήνα. Στην Κοινή …