Επεκτείνονται οι έρευνες για το Boeing 777 στον Ινδικό Ωκεανό

Στον Ινδικό Ωκεανό ενδέχεται να επεκταθούν οι έρευνες για τον εντοπισμό του αεροσκάφους της Malaysian Airlines που εξακολουθεί να αγνοείται από το περασμένο Σάββατο, όπως ανακοίνωσε ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου, Τζέι Κάρνεϊ.

H περιοχή των ερευνών ενδέχεται να διευρυνθεί «με βάση τις νέες πληροφορίες που υπάρχουν, οι οποίες δεν είναι κατ’ ανάγκη τελειωτικές». Όπως είπε ο εκπρόσωπος «Συζητάμε με τους εταίρους μας ποια διαθέσιμα μέσα να αναπτύξουμε στην περιοχή».

Αμερικανικά στρατιωτικά πλοία και αεροπλάνα μετέχουν ενεργά στις έρευνες που διεξάγει η κυβέρνηση της Μαλαισίας. Επίσης, Αμερικανοί αξιωματούχοι της υπηρεσίας ασφάλειας των αερομεταφορών βρίσκονται στην Κουάλα Λουμπούρ και εξετάζουν διάφορα ενδεχόμενα και σενάρια.

«Δεν είμαστε σε θέση να καταλήξουμε σε συμπεράσματα για το τι συνέβη», είπε ο Κάρνεϊ, παραπέμποντας τους δημοσιογράφους για περισσότερες διευκρινίσεις στο Πεντάγωνο και στην κυβέρνηση της Μαλαισίας.

Από τα δύο αμερικανικά πλοία που μετέχουν στην έρευνα, τα USS Kidd και USS Pinckney, το πρώτο, κατόπιν αιτήματος της Κουάλα Λουμπούρ, έλαβε εντολή να κατευθυνθεί στα στενά της Μάλακας και να ερευνήσει τη δυτική πλευρά της περιοχής, ανέφερε μια στρατιωτική πηγή στο Γαλλικό Πρακτορείο.
Το USS Pinckney θα παραμείνει στον Κόλπο της Ταϊλάνδης όμως οι Αμερικανοί αξιωματούχοι δεν γνωρίζουν μέχρι στιγμής εάν θα συνεχίσει να συμμετάσχει στις έρευνες και μετά το τέλος της εβδομάδας.

Μια πηγή προσκείμενη στις έρευνες ανέφερε στο πρακτορείο ειδήσεων Reuters ότι τηλεπικοινωνιακοί δορυφόροι έπιασαν ένα ασθενές ηλεκτρονικό σήμα από την πτήση 370 μετά την εξαφάνισή της, πριν από έξι ημέρες.

Από τα σήματα αυτά ωστόσο δεν ήταν δυνατόν να καθοριστεί προς τα πού κατευθυνόταν το αεροπλάνο, ούτε σε τι κατάσταση βρισκόταν από τεχνικής άποψης.

Τα σήματα αυτά μπορεί να σημαίνουν ότι τα συστήματα εντοπισμού βλαβών του τζετ ήταν έτοιμα να επικοινωνήσουν με δορυφόρους, εφόσον χρειαζόταν. Δύο πηγές που ασχολούνται με την έρευνα για την εξαφάνιση του αεροπλάνου επιβεβαίωσαν ότι οι κατασκευάστριες εταιρείες Βoeing και Rolls-Royce δεν έλαβαν δεδομένα από το τζετ μετά την τελευταία επαφή που έκαναν οι κυβερνήτες του. Κατά τη διάρκεια της κανονικής φάσης της πτήσης ελήφθη μόνο μία ενημέρωση, ανέφεραν.

Τόσο η Boeing όσο και η Rolls-Royce απέφυγαν να κάνουν οποιοδήποτε σχόλιο.

Check Also

Ζελένσκι: Ο πόλεμος της Ρωσίας πρέπει να τελειώσει με την απελευθέρωση της Κριμαίας

Ζελένσκι: Ο πόλεμος της Ρωσίας πρέπει να τελειώσει με την απελευθέρωση της Κριμαίας Ο ουκρανός …

Ο Πούτιν έδωσε προίκα 20 εκατ. στην πρώην σύζυγό του που ξαναπαντρεύτηκε… 20 χρόνια νεότερος ο γαμπρός

Προίκα πολλών εκατομμυρίων για τον επόμενο γάμο της πρώην συζύγου του μετά το διαζύγιό τους …