Ελεύθερος ο Αμερικανός πάστορας, Άντριου Μπράνσον

Ελεύθερος ο Αμερικανός πάστορας, Άντριου Μπράνσον. Toυρκικό δικαστήριο αποφάσισε την απελευθέρωση από τον κατ’ οίκον περιορισμό του, υιοθετώντας την εισαγγελική πρόταση.

Ο Μπράνσον κρατείται στη φυλακή ή κατ’ οίκον εδώ και δύο χρόνια με κατηγορίες για τρομοκρατία.

Ο δικηγόρος του Μπράνσον είχε πει νωρίτερα στο Reuters πως, αν ληφθεί απόφαση για άρση του κατ’ οίκον περιορισμού του, ο ευαγγελικός πάστορας θα είναι ελεύθερος να αναχωρήσει αμέσως από την Τουρκία.

Στην Τουρκία, έφθασε ειδικό αεροσκάφος από τις ΗΠΑ,  για να μεταφέρει τον Αμερικανό πάστορα πίσω στη χώρα του μεταδίδουν, τουρκικά ΜΜΕ, μετά την απόφαση για απελευθέρωσή του παρόλο που καταδικάστηκε σε τρία χρόνια, ένα μήνα και 15 μέρες φυλάκιση.

Εδώ και μέρες υπήρχαν πληροφορίες για συμφωνία μεταξύ Τουρκίας και ΗΠΑ για απελευθέρωσή του Αμερικανού πάστορα αν και είχαν διαψευστεί και από τις δύο χώρες.

Πάντως σήμερα μάρτυρες άλλαξαν την κατάθεσή τους λέγοντας ότι δεν είχαν πει αυτά που καταγράφονται στο κατηγορητήριο. Ο Λεβέντ Καλκάν παρόλο που στο κατηγορητήριο αναφέρεται ότι κατέθεσε πως ο Μπράνσον είχε κρύψει γκιουλενιστές μετά το πραξικόπημα της 15ης Ιουλίου, στο δικαστήριο είπε “μα κύριε δικαστά μου εγώ δεν είπα κάτι τέτοιο”. Ο Μπράνσον στο δικαστήριο φέρεται να είπε “είμαι αθώος, ζητώ την αθώωσή μου’.

Άλλος μάρτυρας, ο Βολκάν Σουρέρ, ο οποίος είχε καταθέσει με βάση το κατηγορητήριο ότι ο Πράνσον είχε διασυνδέσεις με το ΡΚΚ σήμερα στο δικαστήριο είπε ότι το είχε ακούσει από τον μάρτυρα Λεβέντ Καλκάν. Ενώπιον του δικαστή ωστόσο ο Λεβέντ Καλκάν εξέφρασε την έκπληξή του λέγοντας ότι εκείνος άκουσε τον ισχυρισμό αυτό από τον μάρτυρα Βολκάν Σουρέρ.

Μετά την απόφαση άρχισε και η πτώση του δολαρίου έναντι της τουρκικής λίρας δίνοντας ανάσα στις τουρκικές αγορές οι οποίες βρίσκονταν υπό μεγάλη πίεση λόγω της αντιπαράθεσης μεταξύ ΗΠΑ-Τουρκίας.

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε σήμερα ότι η διοίκησή του «εργάστηκε πολύ σκληρά» στην υπόθεση του Αμερικανού πάστορα Άντριου Μπράνσον, λίγο αφότου τουρκικό δικαστήριο απεφάνθη υπέρ της απελευθέρωσής του.

Εργαζόμαστε πολύ σκληρά (στην υπόθεση) του πάστορα Μπράνσον!» έγραψε ο Τραμπ σε ένα tweet.

 

Check Also

Γαλλία: Ζευγάρι έκανε παθιασμένο σεξ και έπεσε από το μπαλκόνι!

Share Twitter Οι δύο άνδρες έπεσαν από το μπαλκόνι ενός θέρετρου στη Γαλλία στο οποίο …

Βρετανός ποδηλάτης κατέρριψε το ρεκόρ ταχύτητας με 280 χλμ. την ώρα! (Video)

Share Twitter Το ρεκόρ ταχύτητας με ποδήλατο κατέρριψε ένας Βρετανός ποδηλάτης με το αυτοσχέδιο ποδήλατό …