Πυρκαγιά στο Μάτι: Στον Εισαγγελέα Ψινάκης και Δούρου

Με παραγγελία της εισαγγελέως του Αρείου Πάγου Ξένης Δημητρίου, οι εισαγγελείς που διενήργησαν την έρευνα για τη φονική πυρκαγιά στο Μάτι, Αττικής, καλούν μεταξύ άλλων σε ανωμοτί εξηγήσεις 20 πρόσωπα από την αυτοδιοίκηση και τα Σώματα Ασφαλείας.

Οι κλήσεις έγιναν σχεδόν δυόμιση μήνες αφότου άρχισε η κατεπείγουσα προκαταρκτική εξέταση για την υπόθεση.

Μεταξύ των προσώπων αυτών, θα είναι σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, και η Περιφερειάρχης Αττικής Ρένα Δούρου, η οποία προ ημερών εκλήθη ως ύποπτη τέλεσης αδικήματος και για την τραγωδία στη Μάνδρα Αττικής.

Οι κλήσεις

Και για τη δεύτερη τραγωδία στην Αττική οι διωκτικές αρχές στρέφονται για την αναζήτηση τυχόν ποινικών ευθυνών σε κεντρικά πρόσωπα της Αυτοδιοίκησης, και των σωμάτων ασφαλείας , τα οποία άλλωστε είχαν υποδειχτεί και από τους πυρόπληκτους αλλά και συγγενείς θυμάτων στις μηνύσεις που υπέβαλλαν.

Οι κλήσεις βέβαια στηρίζονται, πέραν των μηνύσεων και των μαρτυρικών καταθέσεων, και σε τρία πορίσματα τα οποία έχουν συνταχθεί από πραγματογνώμονες και θα αξιολογηθούν από τους εισαγγελείς στην πορεία της δικογραφίας , στο ποιοι δηλαδή θα διωχθούν τελικά και για ποια αδικήματα. Άλλωστε οι κλήσεις κάποιων ως υπόπτων δεν συνεπάγεται αυτομάτως πως τελικά θα είναι και κατηγορούμενοι σε μια δικογραφία.

Ύποπτοι

Τα πρόσωπα που καλούνται είναι περίπου 20 , προκειμένου να δώσουν εξηγήσεις ως ύποπτοι τέλεσης αξιόποινων πράξεων, για τυχόν πράξεις ή παραλήψεις τους που οδήγησαν στο θάνατο 99 συνανθρώπους μας κατά τη φονική πυρκαγιά στο Μάτι:

Την περιφερειάρχη Αττικής Ρένα Δούρου (η οποία ήδη έχει κληθεί ως ύποπτη και για τις καταστροφικές πλημμύρες στη Μάνδρα τον περασμένο Νοέμβριο), τον δήμαρχο Μαραθώνα Ηλία Ψινάκη, τον δήμαρχο Ραφήνας Ευάγγελο Μπουρνούς, τον πρώην γενικό γραμματέα Πολιτικής Προστασίας Ιωάννη Καπάκη, τον πρώην αρχηγό της Πυροσβεστικής Σωτήρη Τερζούδη, τον πρώην αρχηγό της ΕΛΑΣ Κωνσταντίνο Τσουβάλα, καθώς και στελέχη της πολιτικής προστασίας, της ΕΛΑΣ, της πυροσβεστικής και του Λιμενικού