Εκτροχιασμός τρένου στις ΗΠΑ – Τουλάχιστον 6 νεκροί… (Video)

Τουλάχιστον έξι νεκροί είναι σύμφωνα με όσα δήλωσε αξιωματούχος στο Associated Press ο μέχρι στιγμής απολογισμός από το σιδηροδρομικό δυστύχημα στην πολιτεία της Ουάσινγκτον, αν και οι Αρχές επιβεβαιώνουν σε αυτή τη φάση το θάνατο τριών.

Πάνω από εκατό άτομα διακομίστηκαν σε νοσοκομεία, εκ των οποίων περισσότεροι από 12 νοσηλεύονται σε κρίσιμη κατάσταση.

Το τρένο, στο οποίο επέβαιναν 77 επιβάτες και επταμελές πλήρωμα, έκανε το παρθενικό του ταξίδι στις σιδηροτροχιές που ανακαινίστηκαν τους τελευταίους μήνες με το κόστος να αγγίζει τα 181 εκατομμύρια δολάρια, όταν εκτροχιάστηκε 64 χλμ νότια του Σιάτλ ενώ περνούσε μια ανισόπεδη διάβαση.

Σύμφωνα με το υπουργείο Μεταφορών στην Ουάσιγκτον τη συγκεκριμένη γραμμή χρησιμοποιούσαν εμπορευματικές αμαξοστοιχίες και στρατιωτικοί συρμοί. Πριν την πρώτη χρήση της μετά την ανακαίνιση είχε προηγηθεί ενδελεχής επιθεώρηση και πολλές δοκιμές, λένε οι Αρχές.

Τα σενάρια για τα αίτια του δυστυχήματος

Μέχρι στιγμής παραμένει ασαφές τι προκάλεσε τον εκτροχιασμό του τρένου, αλλά Αμερικανός αξιωματούχος είπε στο Associated Press ότι ένα εμπόδιο στις γραμμές προκάλεσε το δυστύχημα.

Η δεύτερη εκδοχή που εξετάζεται είναι εκείνη της υπερβολικής ταχύτητας. Σύμφωνα με το υπουργείο Μεταφορών στη γραμμή το ανώτατο όριο είναι 127 χλμ/ώρα και στη συγκεκριμένη στροφή μόλις 48χλμ/ώρα. Τη στιγμή του εκτροχιασμού το τρένο έτρεχε με ταχύτητα άνω των 130 χλμ/ώρα πράγμα. Ο πρόεδρος της εταιρείας σιδηροδρόμων Amtrak παραδέχθηκε ότι δεν ήταν ενεργοποιημένο το σύστημα ελέγχου που φρενάρει ένα τρένο όταν ταξιδεύει με υπερβολική ταχύτητα.

Δεν αποκλείεται, πάντως, ένας συνδυασμός των δύο σεναρίων, δηλαδή το τρένο να έπεσε πάνω σε κάποιο εμπόδιο ενώ έτρεχε με μεγάλη ταχύτητα, όπως προκύπτει από τις μαρτυρίες επιβατών.

«Ξαφνικά νιώσαμε αυτό το τράνταγμα κι ένα ανατριχιαστικό θόρυβο. Ήταν σαν να είχαμε περάσει πάνω ένα “σαμαράκι”. Εκτοξευτήκαμε στα μπροστινά καθίσματα, έσπασαν παράθυρα, όλοι άρχισαν να ουρλιάζουν», είπε ο Κρις Καρνς σε τοπικό δίκτυο.

Check Also

Ποιες ομάδες «απειλούνται» από παρατεταμένα συμπτώματα κορωνοϊού…

Share Twitter Περισσότεροι άνδρες από όσες γυναίκες πεθαίνουν από κορωνοϊό, όμως οι τελευταίες είναι πιθανότερο …

Τα αντισώματα όσων νόσησαν από κορωνοϊό εξασθενούν αλλά διαρκούν τέσσερις μήνες

Share Twitter Η παρουσία αντισωμάτων έναντι του κορωνοϊού στον ορό ασθενών μετά από λοίμωξη COVID-19 …