Εγκύκλιος – ΣΟΚ με τις αλλαγές στους πλειστηριασμούς για ληξιπρόθεσμα στην εφορία

Εγκύκλιο εξέδωσε η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων, σύμφωνα με την οποία επέρχονται αλλαγές στον τρόπο διενέργειας κατασχέσεων για όσους έχουν ληξιπρόθεσμα χρέη προς την εφορία.

Μία από τις σημαντικές αλλαγές είναι ότι τα κατασχεμένα ακίνητα που βγαίνουν στο σφυρί, θα γίνεται η εκτίμησή τους με βάση την εμπορική αξία αυτών κατά τον χρόνο κατάσχεσης, που θα είναι και η τιμή πρώτης προσφοράς. Μέχρι σήμερα ίσχυε η εκτίμηση του επιμελητή ή του πραγματογνώμονα και δεν μπορούσε να είναι μικρότερη της αντικειμενικής αξίας.

Πλέον επιτρέπονται πολλαπλές κατασχέσεις επί του ίδιου πράγματος, σε αντίθεση με ό, τι ίσχυε μέχρι τώρα. Μειώνεται επίσης, η εγγυοδοσία για τη συμμετοχή σε πλειστηριασμό από το 100% της πρώτης προσφοράς στο 30%.

Θεσπίζεται ακόμη, διαφορετικός τρόπος πλειοδοσίας. Ο πλειστηριασμός γίνεται μόνο με γραπτές σφραγισμένες προσφορές, ενώ οι προφορικές προσφορές υποβάλλονται μόνο αν οι γραπτές προσφορές είναι ίσες.

Μειώνεται το χρονικό διάστημα κατά το οποίο δεν μπορεί να διεξαχθεί πλειστηριασμός ή αναπλειστηριασμός, από 1 έως 31 Αυγούστου, αντί από 1 Αυγούστου έως 15 Σεπτεμβρίου όπως ίσχυε, εκτός αν πρόκειται για πράγματα που μπορεί να υποστούν φθορά, καθώς και όταν πρόκειται για πλειστηριασμό πλοίων ή αεροσκαφών.

Check Also

H Thomas Cook αναστήθηκε! Επαναλανσάρεται ως διαδικτυακή ταξιδιωτική εταιρεία

Share Twitter H Thomas Cook αναστήθηκε! Η επαναφορά ξεκίνησε την Τετάρτη με την Thomas Cook …

«Θερίζει» με αμείωτη ένταση ο κορωνοϊός στην Τουρκία… Σε ένα 24ωρο 1700 κρούσματα, 60 νεκροί!

Share Twitter «Δεν υπάρχει επιβράδυνση στον ρυθμό μετάδοσης της νόσου», δήλωσε χθες ο Τούρκος υπουργός …