Τετραπλό φονικό Αγ. Νάπας: Η Αστυνομία τους είχε προειδοποιήσει

Συνεχίστηκε σήμερα ενώπιον  του Μόνιμου Κακουργιοδικείου που συνέρχεται στη Λάρνακα, η δίκη για το τετραπλό φονικό  στην Αγία Νάπα.

Στη σημερινη δικάσιμο, κατέθεσε  ο μάρτυρας κατηγορίας Γιάννης Θεοφάνους Καλοψιδιώτης, ο οποίος ανέφερε ότι η Αστυνομία είχε προειδοποιήσει την οικογένεια Καλοψιδιώτη για τα σχέδια των δραστών.

Ο Θεοφάνους είναι γιος του Άντρου Καλοψιδιώτη, αδελφού του δολοφονηθέντος το 1995, Φάνου Καλοψιδιώτη  και εγγονός του Γιάννη Καλοψιδιώτη, που επίσης δολοφονήθηκε το 2014.

Ο Θεοφάνους αφού αναφέρθηκε στη στενή σχέση του με τον Φάνο Καλοψιδιώτη και στη μετοχική και διευθυντική συμμετοχή του στις επιχειρήσεις του ομίλου της οικογένειας στην Αγία Νάπα, ενέπλεξε τρεις από τους τέσσερις κατηγορούμενους, τους Παναγιώτη Πένταφκα, Μάριο Χριστοδούλου άλλως Μπένη και Ντέγιαν Λόι.

Για τον Πένταφκα, ο μάρτυρας ανέφερε ότι ο Φάνος τον είχε ενημερώσει ότι κινδύνευε από τον κατηγορούμενο και πως η αστυνομία, τους ενημέρωσε μερικές μέρες πριν τη δολοφονία του παππού του, Γιάννη Καλοψιδιώτη, το 2014, ότι υπήρχαν πληροφορίες ότι ο Πένταφκας ήθελε να δολοφονήσει και τους τρεις, δηλαδή τους Γιάννη και Φάνο Καλοψιδιώτη και τον ίδιο.

Κατέθεσε επίσης ότι ο Φάνος είχε στείλει επιστολές στον Αρχηγό Αστυνομίας και στον Υπουργό Δικαιοσύνης στις οποίες κατονόμαζε τα πρόσωπα από τα οποία κινδύνευε η ζωή του.

Σ΄ ό,τι αφορά τον Μάριο Χριστοδούλου, ο Θεοφάνους κατέθεσε ότι ο Φάνος Καλοψιδιώτης τον πληροφόρησε πέρυσι τον Απρίλιο ότι είχαν φτάσει εκτελεστές από το εξωτερικό για να επιχειρήσουν να τον δολοφονήσουν και ότι ο Μπένης είχε παραλάβει τους εκτελεστές από το παράνομο αεροδρόμιο στην κατεχόμενη Τύμπου.

Για τον τρίτο κατηγορούμενο Ντέγιαν Λόι, ο μάρτυρας ανέφερε ότι έφτασε στην Κύπρο πέρυσι τον Μάιο, ένα μήνα πριν τον τετραπλό φόνο και είχε αποκλειστικό καθήκον να είναι σωματοφύλακας του Φάνου. Υποστήριξε όμως ότι σε δύο περιπτώσεις, πρόσεξε κάποιες ύποπτες κινήσεις του.

Η δίκη συνεχίζεται αύριο.