Διπλό θανατηφόρο εργατικό ατύχημα στον Αμίαντο

Τραγικό θάνατο βρήκαν σήμερα δυο εργαζόμενοι, ο 60χρονος Γιώργος Αχιλλέως, κάτοικος συνοικισμού Κολοσσίου και ο 40χρονος Παντελής Ιωάννου από τον Ύψωνα, όταν καταπλακώθηκαν από τοίχο αντιστήριξης, στην κοινότητα Αμιάντου.

Οι δυο ήταν μέλη συνεργείου στο οποίο εργολάβος ήταν ο αδελφός του 40χρονου και εκτελούσαν εργασίες ενίσχυσης τοίχου αντιστήριξης, ο οποίος είχε κατασκευαστεί πριν από 23 περίπου χρόνια και είχε ύψος πέραν των τεσσάρων μέτρων και πλάτος 15 περίπου μέτρα.

Την ώρα του ατυχήματος, κοντά στον τοίχο βρίσκονταν οι δυο άνδρες καθώς και ο αδελφός του 40χρονου, ο οποίος την τελευταία στιγμή πρόλαβε να απομακρυνθεί, ενώ κινδύνευσε και τέταρτο πρόσωπο, όταν μέρος του τοίχου έπεσε πάνω σε εκσκαφέα που χειριζόταν.

Στη σκηνή έσπευσαν άνδρες της πυροσβεστικής υπηρεσίας και της Επισταθμίας των Βρετανικών Βάσεων Τροόδους και άρχισαν αμέσως προσπάθειες για απεγκλωβισμό των δυο ανδρών, που ωστόσο είχαν τραυματιστεί θανάσιμα.

Όπως δήλωσε ο αναπληρωτής Διευθυντής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, Μάρκος Τράγκολας, επρόκειτο για μια δύσκολη επιχείρηση, λόγω του βάρους του τοίχου και χρειάστηκε η χρήση δυο γεωργικών ελκυστήρων, ειδικών μηχανημάτων και αερόσακων, για να απεγκλωβιστούν τα άψυχα σώματα των άτυχων εργαζομένων.

Έρευνες για να εξακριβωθούν τα ακριβή αίτια του εργατικού ατυχήματος, πραγματοποιούν επιθεωρητές του Γραφείου Επιθεώρησης Εργασίας και όπως δήλωσε ο Επιθεωρητής Εργασίας Ανδρέας Ανδρέου, «θα πάρουμε πληροφορίες, θα δούμε την όλη κατασκευή, όχι για να απονέμουμε ευθύνες αλλά για να αποφύγουμε μελλοντικά παρόμοια περιστατικά».

 

Check Also

Πάφος: Στο νοσοκομείο τέσσερα πρόσωπα μετά από τροχαίο…

Τροχαίο ατύχημα με δύο οχήματα σημειώθηκε χθες το απόγευμα στην Πάφο. Σύμφωνα με την αστυνομία …

Σήμερα αναμένονται μεμονωμένες βροχές και καταιγίδες – Στους 32 βαθμούς η θερμοκρασία

Χαμηλή πίεση επηρεάζει παροδικά την περιοχή. Σήμερα θα παρατηρούνται αυξημένες νεφώσεις που αρχικά πιθανό να …