Διαχρονικά τα προβλήματα της κυπριακής Δικαιοσύνης

Κατεβαίνουν από την έδρα οι δικηγόροι όλης της Κύπρου την ερχόμενη Τρίτη. Τα προβλήματα της δικαιοσύνης είναι διαχρονικά και λύση δεν φαίνεται να βρίσκεται,  λένε και σε μία ύστατη προσπάθεια εξεύρεσης λύσης θα απέχουν από τα καθήκοντά τους.  Η Δικαιοσύνη, υποστηρίζουν , έχει φτάσει σε πολλούς τομείς, στο χειρότερο σημείο από την εγκαθίδρυση της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Ο Πρόεδρος του Παγκύπριου Δικηγορικού Συλλόγου Δώρος Ιωαννίδης, τόνισε πως τα προβλήματα των δικηγόρων αρχίζουν από το 1960. Πρέπει να ευαισθητοποιήσουμε όλους , τόνισε , ώστε να αποφευχθεί η πλήρης κατάρρευση της Δικαιοσύνης στον τόπο μας, λόγω των τεράστιων προβλημάτων που μένουν για δεκαετίες άλυτα.

Από τα σημαντικότερα  προβλήματα που αντιμετωπίζει ο δικηγορικός κλάδος είναι η μη πλήρωση των κενών θέσεων Δικαστών και λειτουργών Δικαστηρίων,  οι κακές κτηριακές υποδομές των Δικαστηρίων, ο συγκεντρωμένος όγκος εργασίας. Το 2012 οι δικηγόροι καλούνται να διεκπεραιώσουν ακόμη υποθέσεις του 2006, ενώ σε άλλες υποθέσεις, λόγω των εφέσεων , οι αποφάσεις εκδίδονται μετά από μια δεκαετία ενώ υπάρχουν και 165.000 ανεκτέλεστα εντάλματα.