Ένα ακόμη βραβείο για τη Τζόντι Φόστερ

Χαρακτηρίζεται για τη σεμνότητά της, τη …δυσκολία της να περπατάει στο κόκκινο χαλί αλλά και το απαράμιλλο ταλέντο της.   Η βραβευμένη δύο φορές με Όσκαρ  Τζόντι Φόστερ, η οποία ξεκίνησε την καριέρα της σε ηλικία μόλις τριών ετών,  θα τιμηθεί για τη συνολική προσφορά της στον κινηματογράφο κατά την τελετή των Χρυσών Σφαιρών τον Ιανουάριο.

Ηθοποιός, σκηνοθέτης και παραγωγός, έχει διανύσει με επιτυχία μία δημιουργική πορεία 40 ετών  στη Μέκκα του Κινηματογράφου. Το βραβείο αυτό θα είναι η ένδειξη αναγνώρισης  συνολικά του έργου της, ανακοίνωσαν οι διοργανωτές.

Στο παρελθόν το βραβείο αυτό –“Σεσίλ ΝτεΜιλ για το 2013”– έχουν παραλάβει οι Λουσίλ Μπολ, Μπάρμπρα Στρέιζαντ, Αλ Πατσίνο, Μόργκαν Φρίμαν και Τζούντι Γκάρλαν .

Η 49χρονη Φόστερ ξεκίνησε την καριέρα της κάνοντας διαφημίσεις και έγινε παγκοσμίως γνωστή από την ταινία του 1976 “Ο Ταξιτζής”  . Έχει παίξει ρόλους, πρωταγωνιστικούς και μη, σε περισσότερες από 40 ταινίες κερδίζοντας δύο Όσκαρ, το ένα για την ταινία “Η Κατηγορούμενη”, στην οποία υποδύθηκε ένα θύμα βιασμού, και “Η Σιωπή των Αμνών” όπου υποδύθηκε την πράκτορα του FBI.