Διαμαρτυρία εργαζομένων για την πώληση μετοχών του ΟΛΠ

Παμπειραϊκό συλλαλητήριο και πορεία προς το υπουργείο Ναυτιλίας και Αιγαίου ενάντια στην πώληση μετοχών του ΟΛΠ από το ΤΑΙΠΕΔ πραγματοποιήθηκε σήμερα στην πλατεία Καραϊσκάκη, στον Πειραιά.

Εργαζόμενοι στο λιμάνι του ΟΛΠ, αντιπροσωπεία του πολιτικού προσωπικού του υπουργείου Ναυτιλίας, μέλη ναυτεργατικών σωματείων, συνδικάτων, του ΠΑΜΕ, αλλά και βουλευτές της Αριστεράς, διαδήλωσαν κατά της ιδιωτικοποίησης του λιμανιού.

Αντιπροσωπεία των εργαζομένων και βουλευτές της Αριστεράς συναντήθηκαν με τον υπουργό Ναυτιλίας και Αιγαίου.

«Η πόρτα μου είναι ανοιχτή στον διάλογο και θα ήταν κορυφαίο σφάλμα, σε μία δύσκολη περίοδο για την παραγωγική διαδικασία, οι εργαζόμενοι στα λιμάνια να προχωρήσουν σε μακροχρόνιες απεργιακές κινητοποιήσεις» δήλωσε ο Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, σε συνάντηση που είχε με τους εργαζόμενους στο υπουργείο.

Απευθυνόμενος στους βουλευτές της Αριστεράς και αναφερόμενος στο αίτημά τους να ξαναπάει το θέμα της πώλησης μετοχών του ΟΛΠ από το ΤΑΙΠΕΔ για συζήτηση στη Βουλή, με τη συμμετοχή και ακρόαση των εμπλεκόμενων φορέων, ο κ. Βαρβιτσιώτης τους κάλεσε να προχωρήσουν τη συγκεκριμένη διαδικασία.

Επίσης, σημείωσε ότι μέσα από την εκδήλωση ενδιαφέροντος που έχει κινήσει το ΤΑΙΠΕΔ, το λιμάνι θα είναι ανοιχτό προς όλους τους χρήστες και δεν θα υπάρχουν αποκλεισμοί και μονοπωλιακές καταστάσεις, ενώ για την ακτοπλοΐα είπε ότι θα εξασφαλισθεί χαμηλό τιμολόγιο στα τέλη, λόγω του κοινωνικού χαρακτήρα που επιτελεί.

Εξάλλου, υπογράμμισε ότι ο υποψήφιος αγοραστής των μετοχών του Οργανισμού θα πρέπει να εξασφαλίσει επενδύσεις στο λιμάνι, ενώ σχετικά με τη χρηματοδότηση του νέου σταθμού του ΟΛΠ στο νότιο τμήμα από την ΕΕ, ανέφερε ότι η χρηματοδότηση δεν θα επηρεαστεί, εάν ο επενδυτής διατηρήσει και δεν αλλοιώσει τον χαρακτήρα του συγκεκριμένου έργου.

Check Also

Μητσοτάκης: Πλησιάζει η απόφαση της επιστροφής των Γλυπτών του Παρθενώνα

Την πεποίθηση του πως τα Γλυπτά του Παρθενώνα τελικά θα επιστρέψουν στην Αθήνα εκφράζει με …

Πέθανε ο Ζάχος Χατζηφωτίου

Πέθανε ο Ζάχος Χατζηφωτίου Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 99 ετών ο δημοσιογράφος και …