Συνάντηση Αδ. Γεωργιάδη – φαρμακοποιών

Συνάντηση με τον υπουργό Υγείας Άδωνι Γεωργιάδη είχαν σήμερα οι φαρμακοποιοί, οι οποίοι πραγματοποιούν 48 απεργία από χθες. «Θετικές» χαρακτήρισαν οι φαρμακοποιοί τις θέσεις που ανέπτυξε στην τρόικα ο υπουργός Υγείας, αν και παραμένουν επιφυλακτικοί για τη συνέχιση των διαπραγματεύσεων.
Έπειτα από συνάντησή του με τον Άδωνι Γεωργιάδη, ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου Κυριάκος Θεοδοσιάδης δήλωσε ότι «οι θέσεις τις οποίες το υπουργείο Υγείας ανέπτυξε στις διαπραγματεύσεις με την τρόικα μας βρίσκουν σε ένα πλαίσιο θετικό».

«Πιστεύουμε ότι [οι θέσεις του υπουργείου] θα υιοθετηθούν προς την προστασία της δημόσιας υγείας» πρόσθεσε. «Βέβαια, σε κάθε περίπτωση, είμαστε επιφυλακτικοί διότι απέναντί μας υπάρχει η τρόικα και σε καμιά περίπτωση δεν μπορούμε να εφησυχάζουμε, ανεξάρτητα από τις καλές προθέσεις του υπουργείου Υγείας. Θα εκτιμήσουμε τη στάση μας σε συνάρτηση και με την πορεία των διαπραγματεύσεων και με το αποτέλεσμα που αυτές θα έχουν» είπε.

Σε ερώτηση για το τι θα αποφασίσουν οι φαρμακοποιοί στη συνέλευση της Τρίτης, ο κ. Θεοδοσιάδης απάντησε ότι δεν θέλει να προκαταλάβει τη συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου.