Διαδικασία κομμένη – ραμμένη στα μέτρα της Τουρκίας

Βαλίτσες για Κύπρο ετοιμάζει η Τζέιν Χολ Λουτ.

Μοναδική αποστολή της όπως πληροφορείται η laimitomos.com, να προετοιμάσει την τριμερή συνάντηση της τελευταίας εβδομάδας Νοεμβρίου και να στρώσει χαλί για άτυπη πενταμερή – back to back, αμέσως μετά δηλαδή το τετ α τετ Αναστασιάδη, Ακιντζί, Γκουτέρες.

Πέρασε της Άγκυρας

Οι σχεδιασμοί του επικεφαλής του ΟΗΕ για κοινή συνάντηση τελευταία εβδομάδα του Νοέμβρη, μάλλον στο Βερολίνο της Γερμανίας όπου θα βρίσκεται για συνέδριο Διαδικτυακής Διακυβέρνησης, δεν έχουν στόχο την οριστική κατάληξη στους περιβόητους όρους αναφοράς. Αντίθετα φαίνεται για πολλοστή φορά να υλοποιούνται τα θέλω της Τουρκίας για οριστικοποίηση των όρων σε πενταμερή διάσκεψη ώστε να έχει το χώρο και το χρόνο να θέσει το ζήτημα αλλαγής της βάσης λύσης.

Όπως συναφώς διαμορφώνεται το σκηνικό, στο οποίο φαίνεται να έχει εγκλωβιστεί με πολλά ρίσκα η Λευκωσία, πάμε ευθέως για τριμερή συναντίληψης στους όρους και αμέσως μετά, αν όχι στον ίδιο χώρο τις αμέσως επόμενες μέρες, σε άτυπη πενταμερή, η οποία θα ξεκαθαρίσει πριν από τα μέσα Δεκεμβρίου τη διαδικασία που θα αρχίσει μάλλον μετά τις εκλογές στα κατεχόμενα. Και για να συντηρηθεί η διαδικασία, σύμφωνα με διπλωματικέςε πηγές, δεν αποκλείεται επανενεργοποίηση των τεχνικών επιτροπών αλλά και των διαπραγματευτών οι οποίοι θα κληθούν να μειώσουν τις αποστάσεις σε σειρά παρεμφερών της ουσίας ζητημάτων, που ωστόσο είναι ικανά να αποτρέψουν τη στρατηγική συμφωνία που ονειρεύονται τα Η.Ε.

Ρίσκα παντού…

Τι είναι όμως αυτό που διακυβεύεται από μια τέτοια διαδικασία· Πολλά, απαντούν στην laimitomos.com αρμόδια ενημερωμένες πηγές.

1ον. Στο ενδεχόμενο πραγματοποίησης όπως όλα δείχνουν της τριμερούς υπάρχει ο φόβος να καταφέρει με τον ένα ή άλλο τρόπο ο Ακιντζί να περάσει το θέλω του για μια πιο ευκρινή καταγραφή στους όρους αναφοράς της παρερμηνευμένης ¨πολιτικής ισότητας¨.

2ον. Σε περίπτωση πραγματοποίηση της τριμερούς η οποία ωστόσο δεν θα ανακοινώσει τους όρους αναφοράς τότε θα μιλάμε κανονικότατα για τουρκικών προδιαγραφών διαδικασία καθώς θα δώσει δικαίωμα στον Τσαβούσογλου στο πλαίσιο άτυπης πενταμερούς, αντί να λογοδοτεί για τα θέματα ασφάλειας – εγγυήσεων να συζητεί για αλλαγή της βάσης, χρεώνοντας το μάλιστα στον Νίκο Αναστασιάδη.

Check Also

Το Ευρωκοινοβούλιο μίλησε… στην Κύπρο δεν άκουσαν

Το Ευρωκοινοβούλιο μίλησε… στην Κύπρο δεν άκουσαν Στην ελληνική μυθολογία,επειδή ο Προμηθέας έκλεψε τη φωτιά …

15 καταγγελίες πολιτών και 3 υποστατικών για παραβίαση των μέτρων covid

Σε 15 καταγγελίες πολιτών και τρεις υποστατικών, προχώρησε η Αστυνομία το τελευταίο 24ωρο, μετά από …