ΔΗΣΥ: Το ΑΚΕΛ συνεχίζει τη μηδενιστική κριτική προς την κυβέρνηση και τον Δημοκρατικό Συναγερμό

ΔΗΣΥ: Το ΑΚΕΛ συνεχίζει τη μηδενιστική κριτική προς την κυβέρνηση και τον Δημοκρατικό Συναγερμό

Απάντηση στο ΑΚΕΛ για ενέργεια

Το ΑΚΕΛ συνεχίζει τη μηδενιστική κριτική προς την κυβέρνηση και τον Δημοκρατικό Συναγερμό, αυτή τη φορά για τις ΑΠΕ επιλέγοντας συνειδητά να αγνοήσει την πραγματικότητα. Να θυμίσουμε στο ΑΚΕΛ ότι αυτή η κυβέρνηση έχει πάρει συγκεκριμένα μέτρα ανακούφισης των συμπολιτών μας ύψους εκατοντάδων εκατομμυρίων ευρώ και έχει δώσει πολλαπλά κίνητρα όπως μεταξύ άλλων:

1. Οριζόντια μείωση 10% στα τιμολόγια ηλεκτρισμού όλων των καταναλωτών νοικοκυριών και επιχειρήσεων.

2. Μείωση ΦΠΑ στο ρεύμα στο 5% για ευάλωτους καταναλωτές και στο 9% για τα υπόλοιπα νοικοκυριά

3. Μέτρα επιδότησης του κόστους κατανάλωσης ηλεκτρικής ενέργειας, βασιζόμενο σε κλιμακωτή στήριξη, για ενθάρρυνση και της εξοικονόμησης.

4. Προκήρυξη Σχεδίου Χορηγιών για αντικατάσταση ενεργοβόρων οικιακών συσκευών από ευάλωτα νοικοκυριά για ενίσχυση της εξοικονόμησης ενέργειας.

5. Συμπερίληψη εικονικού συμψηφισμού μετρήσεων στο Σχέδιο Χορηγιών του 2022 για ενθάρρυνση χρήσης ΑΠΕ & ΕΞΕ σε κατοικίες.

6. Μείωση φόρου κατανάλωσης σε βενζίνη – πετρέλαιο και άλλα.

Ναι, έχουν σημειωθεί και καθυστερήσεις σε έργα που αφορούν τις ΑΠΕ όπως παραδέχτηκε και ο Υπουργός των Οικονομικών. Αυτό δεν αναιρεί τα όσα έχουμε πετύχει και εφαρμόσει και τα ανέφερε η Υπουργός Εμπορίου.

Δεν καταλήγουν όλα στη μηδενιστική κριτική και λογική που θέλει να επιβάλλει το ΑΚΕΛ.

Check Also

Τι αναφέρουν οι αρμόδιες υπηρεσίες για απενεργοποίηση των κινητών στις φυλακές

Τι αναφέρουν οι αρμόδιες υπηρεσίες για απενεργοποίηση των κινητών στις φυλακές Tο Τμήμα Ηλεκτρομηχανολογικών Υπηρεσιών …

Προεδρικές εκλογές: 27η Δεκεμβρίου η τελευταία ημέρα εγγραφής στον εκλογικό κατάλογο

Προεδρικές εκλογές: 27η Δεκεμβρίου η τελευταία ημέρα εγγραφής στον εκλογικό κατάλογο Το Υπουργείο Εσωτερικών υπενθυμίζει, …