Μουντιάλ 2022: Η Σαουδική Αραβία έκανε την έκπληξη επικρατώντας με 2-1 επί της Αργεντινής

Το πρώτο μπαμ στο Μουντιάλ 2022 έσκασε και μάλιστα με εκκωφαντικό τρόπο και φρόντισε να μας υπενθυμίσει γιατί το ποδόσφαιρο είναι ο βασιλιάς των σπορ, αλλά και το Παγκόσμιο Κύπελλο ποδοσφαίρου η διοργάνωση που μπορούμε να τα περιμένουμε όλα!

Η Αργεντινή, που λογίζεται ως ένα από τα μεγάλα φαβορί του Παγκοσμίου Κυπέλλου και έτρεχε ένα εντυπωσιακό αήττητο σερί 36 αγώνων, ηττήθηκε για πρώτη φορά στην ιστορία της από την εκπληκτική Σαουδική Αραβία που έκανε το καλύτερο δεύτερο ημίχρονο της δικής της ποδοσφαιρικής της ιστορίας!

Ο Λιονέλ Μέσι και η παρέα του στο πρώτο ημίχρονο ήταν καλοί, προηγήθηκαν νωρίς στο σκορ (στο 9′ με πέναλτι), πέτυχαν άλλα τρία που ακυρώθηκαν μέσω VAR (α δύο για οριακό οφσάιντ), δεν κινδύνευσαν καθόλους από τους αντιπάλους τους, αλλά στο δεύτερο ημίχρονο ξέχασαν να μπουν στο γήπεδο… Κι όταν το έκαναν το σκορ είχε γίνει ήδη 1-2 καθώς στο 48΄και στο 53′ οι Σαουδάραβες είχαν κάνει την ανατροπή, καταφέρνοντας να κρατήσουν αυτό το σκορ μέχρι και το 15ο (!!!) λεπτό των καθυστερήσεων όταν ακούστηκε το τελικό σφύριγμα.

Ο αγώνας
Με την Αργεντινή να κυριαρχεί και να δημιουργεί απειλητικές καταστάσεις από νωρίς το γκολ ήταν θέμα χρόνου και όντως αφού ο Αλοβάις νίκησε τον Μέσι στο 2′, στο 7′ μετά από κόρνερ ο διαιτητής έδειξε πέναλτι για τράβηγμα στον Παρέδες με τον Μέσι να ευστοχεί για το 1-0 μέσα σε αποθέωση.

Η αλμπισελέστε συνέχισε να έχει τον έλεγχο του αγώνα, αλλά ο βασικός της αντίπαλος ήταν το.. VAR. Στο 22′ από τρομερή κάθετη του Λαουτάρο ο Μέσι πλάσαρε για το 0-2, όμως το video έδειξε οφσάιντ, όπως και στο 27′ όταν ο Λαουάρο από πάσα του Πάπου Γκόμεζ βγήκε στο τετ α τετ και ευστόχησε, αλλά και στο 35′ όταν και πάλι ο φορ της Ίντερ έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα.

Σ’ όλο αυτό το διάστημα οι Σαουδάραβες δεν είχαν τελική προς την εστία των αντιπάλων τους, αλλά τις βρήκαν μαζεμένες στην έναρξη του δεύτερου ημιχρόνου, εκεί όπου η Αργεντινή έμεινε στα αποδυτήρια.

Στο 48′ ο Μέσι έχασε τη μπάλα στη μεσαία γραμμή, ο Αλ Μπουραϊκάν έδωσε ωραία κάθετη στον Αλ Σεχρί, ο οποίος με διαγώνιο σουτ νίκησε τον Μαρτίνες για το 1-1 μέσα σε έξαλλους πανηγυρισμούς.

Το 1-1 έγινε με την πρώτη τελική, το 1-2 με τη δεύτερη καθώς οι αποσβολωμένοι Αργεντίνοι έβλεπαν τους αντιπάλους τους να παίρνουν θάρρος και αυτοί παρέμεναν στον κόσμο τους… Έτσι στο 53’ ο Αλ Ντασουαρί με φανταστικό σουτ έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα πετυχαίνοντας το 1-2 και τον απόλυτο αιφνιδιασμό.

Ο Σκαλόνι έκανε τρεις μαζεμένες αλλαγές, αλλά ουσιαστικά στα σχεδόν 60 λεπτά που απέμεναν (είχαμε 15 λεπτά καθυστερήσεις) μόνο μια φορά άγγιξε την ισοφάριση. Στη φάση του 63′ όταν το 63′, όταν ο Λισάντρο Μαρτίνες βρέθηκε εντός περιοχής και σούταρε, με την μπάλα να κοντράρει στον Ταλιαφίκο και τον Αλ Οβάις να πραγματοποιεί ενστικτώδη επέμβαση.

Οι παίκτες της Αργεντινής πίεσαν ασφυτκικά, έκαναν πολλές σέντρες, καμία όμως δεν βρήκε τον στόχο και η Σαουδική Αραβία πανηγύρισε την 4η νίκη της σε Παγκόσμιο Κύπελλο, η οποία όμως ήταν η πιο μεγάλη απ’ όλες, ενώ έβαλε φωτιά στον 3ο όμιλο όπου ακολουθεί στις 18:00 ο αγώνας Πολωνία-Μεξικό.