ΔΗΣΥ: Ο κ. Παπαδόπουλος στο θέμα του Κυπριακού υποκινείται από εχθρότητα προς τον ΠτΔ

Σε δηλώσεις του ο Εκπρόσωπος Τύπου του ΔΗΣΥ, Πρόδρομος Προδρόμου αναφέρθηκε στην τοποθέτηση του Προέδρου της Δημοκρατίας προς τον ΓΓ των Ηνωμένων Εθνών.

Συγκεκριμένα ανέφερε ότι “η πλευρά μας είναι έτοιμη να συνεχίσει τις διαπραγματεύσεις για επίλυση του κυπριακού, στη βάση του πλαισίου Γκουτέρες , των ψηφισμάτων του ΣΑ ΟΗΕ και των Ευρωπαϊκών Αρχών και Κανόνων”.

“Ο Πρόεδρος Αναστασιάδης συνεχίζει την προσπάθεια, έχοντας ήδη επιτύχει να φέρει την διαπραγμάτευση στον πυρήνα της Ασφάλειας των Κυπρίων και της Κύπρου” τόνισε.

Παράλληλα, είπε πως “χρειάζεται όμως πολύ καλή προετοιμασία για να επαναρχίσουν οι διαπραγματεύσεις και χρειάζεται και η Τουρκία να υιοθετήσει τις παραμέτρους. Δυστυχώς, η Άγκυρα, μετέφερε το μήνυμα ότι αυτή την στιγμή το κυπριακό δεν βρίσκεται στις προτεραιότητές της και δεν είναι διατεθειμένη να διαπραγματευτεί. Ενώ και ο κ. Ακκιντζί με δημόσιες δηλώσεις του, δυστυχώς, ευθυγραμμίζεται και πάλι με την Άγκυρα”.

 

Την ίδια στιγμή αναφέρθηκε και στον υποψήφιο για της προεδρικές εκλογές Νικόλα Παπαδόπουλο, αναφέροντας ότι η υποψηφιότητα του “υποτίθεται ότι εστιάζεται στο κυπριακό ζήτημα”.

Την ίδια στιγμή λέει χαρακτηριστικά ότι “όταν όμως κάποιος τον ακούει να ομολογεί ότι σε ένα δεύτερο γύρο θα ψήφιζε την υποψηφιότητα ΑΚΕΛ, δηλαδή ότι θα ψηφίσει αυτούς που στο Κραν Μοντανά ήθελαν ο Πρόεδρος να υποχωρήσει και να κάνει συζήτηση με όλα τα θέματα πακέτο, δηλαδή να ψηφίσει στο β’ γύρο αυτούς που επικρίνουν τον Πρόεδρο Αναστασιάδη επειδή δεν έκλεισε συμφωνία με τις γνωστές αξιώσεις της Τουρκίας, τότε διερωτάται πράγματι κάποιος αν αυτή είναι η προσέγγιση στο κυπριακό στη βάση την οποία έκαναν συμφωνία τρία κόμματα για την υποψηφιότητα του κ. Νικόλα Παπαδόπουλου”.

“Διερωτάται ο πολίτης αν η έγνοια του κ. Νικόλα Παπαδόπουλου είναι πράγματι το κυπριακό ή απλώς υποκινείται από εχθρότητα προς τον Πρόεδρο Αναστασιάδη” συνεχίζει.

Σε ότι αφορά της Γερμανικές Εκλογές, ο κ. Προδρόμου είπε συγκεκριμένα ότι  “προσέλκυσαν το ενδιαφέρον της διεθνούς κοινότητας, και δικαιολογημένα. Και εμείς στην Κύπρο παρακολουθήσαμε τα αποτελέσματα των Γερμανικών εκλογών”.

“Φαίνεται ότι ο κυβερνητικός συνασπισμός που θα προκύψει, θα αποτελείται από κόμματα με διαφορετικές προσεγγίσεις ως προς τα Ευρωτουρκικά, ως προς το μέλλον και την πορεία των σχέσεων της ΕΕ με την Τουρκία. Αυτό ενδεχομένως να επηρεάσει το ευρύτερο πλαίσιο, και είναι κάτι το οποίο λαμβάνεται υπόψη από την κυβέρνησή μας στον καθορισμό και της δικής μας προσέγγιση στη συνέχεια” καταλήγει.

Check Also

Πρόστιμο €8.000 σε υπεραγορά που δεν διενεργείτο έλεγχος για safe pass

Πρόστιμο €8.000 σε υπεραγορά που δεν διενεργείτο έλεγχος για safe pass Το τελευταίο 24ωρο, διενεργήθηκαν …

Λευκωσία: Σύλληψη 40χρονου για διάρρηξη μηχανουργείου και κλοπή φορτηγού…

Η Αστυνομία προχώρησε χθες βάσει δικαστικού εντάλματος στη σύλληψη άντρα ηλικίας 40 ετών, στο πλαίσιο …