ΔΗΣΥ: Οι παρεμβάσεις μας είχαν αποτέλεσμα, συνεχίζουμε με υπευθυνότητα

Θα συνεχίσουμε από την πλευρά μας να τηρούμε στο ακέραιο την υπεύθυνη πολιτική στάση που οι ώρες και οι συνθήκες απαιτούν, τόνισε σε γραπτή ανακοίνωση ο Δημοκρατικός Συναγερμός.

Ως Δημοκρατικός Συναγερμός τονίζουμε σε όλους τους τόνους ότι πρώτιστο μέλημα αποτελεί η διαφύλαξη της δημόσιας υγείας. Παράλληλος όμως είναι ο αγώνας για να στηριχθεί και η οικονομία. Τηρώντας υπεύθυνη στάση μαζί και με πολιτικές δυνάμεις που τήρησαν την ίδια στάση υπευθυνότητας, ψηφίσαμε νομοσχέδια για την αναστολή των δόσεων ώστε να απαλλαχθούν τα νοικοκυριά και οι επιχειρήσεις από έναν οικονομικό βραχνά.

Παράλληλα καλέσαμε επιτακτικά τις τράπεζες να πάρουν μέσα στο πλαίσιο της κοινωνικής τους ευθύνης. Και πιο συγκεκριμένα ζητήσαμε:

1. Να μην προχωρήσουν σε ανατοκισμό των δόσεων για την περίοδο αναστολής.

2. Οι δόσεις να μεταφερθούν προς το τέλος δανείου.

3.Να προχωρήσουν σε βιώσιμες αναδιαρθρώσεις.

4. Να δώσουν επιπρόσθετη ρευστότητα σε βιώσιμα νοικοκυριά και επιχειρήσεις.

Χθες στη βάση του περί της Λήψης Εκτάκτων Μέτρων από Χρηματοοικονομικούς Οργανισμούς και Εποπτικές Αρχές Διατάγματος, οι τράπεζες γνωστοποίησαν ότι προχωρούν στην παραχώρηση πρόσθετης χρηματοοικονομικής ελάφρυνσης στους δανειολήπτες που δυσμενώς επηρεάζονται από την πανδημία. Έτσι, πέραν της αναστολής των δόσεων κεφαλαίου και τόκων δεν θα εφαρμοστεί ανατοκισμός στους τόκους κατά την περίοδο αναστολής σε δάνεια που εμπίπτουν στις πρόνοιες του Διατάγματος.

Χαιρετίζουμε τις αποφάσεις του Συνδέσμου Τραπεζών, οι οποίες κινούνται στη σωστή κατεύθυνση και αποτελούν έμπρακτη στήριξη προς τους δανειολήπτες.

Οι παρεμβάσεις μας είχαν αποτέλεσμα. Με τις αρνήσεις και τον στείρο μηδενισμό δεν πετυχαίνεις ποτέ τους στόχους σου. Τονίζουμε επίσης ότι ως Δημοκρατικός Συναγερμός θα συνεχίσουμε από την πλευρά μας να τηρούμε στο ακέραιο την υπεύθυνη πολιτική στάση που οι ώρες και οι συνθήκες απαιτούν. Δεν είναι ώρα για μικροπολιτικά οφέλη, για καταψήφιση νομοσχεδίων κρυμμένοι πίσω από την ασφάλεια της πλειοψηφίας και για αστήριχτη κινδυνολογία.

Τώρα είναι η ώρα για συλλογικές αποφάσεις που στην πράξη θα βοηθήσουν την κοινωνία, τα νοικοκυριά και τις επιχειρήσεις. Αυτό κάναμε και αυτό θα συνεχίσουμε να κάνουμε ως υπεύθυνη πολιτική δύναμη. Με την πίστη πως θα τα καταφέρουμε και πάλι. Και θα τα καταφέρουμε.

Check Also

ΠτΔ για διορισμό Γ. Εισαγγελέα: Δεν έχει το δικαίωμα η αντιπολίτευση να ασκεί βέτο στις εξουσίες του Προέδρου

Share Twitter ΠτΔ για διορισμό Γ. Εισαγγελέα: Δεν έχει το δικαίωμα η αντιπολίτευση να ασκεί …

Κορωνοϊός: Εντοπίστηκε ένα θετικό κρούσμα, από ιχνηλάτηση

Share Twitter Κορωνοϊός: Εντοπίστηκε ένα θετικό κρούσμα, από ιχνηλάτηση Σε ό,τι αφορά στα νέα περιστατικά …