Γιωργάλλας: Αδιανόητο να ταξίδεψαν συγγενείς αξιωματούχων κατά παράβαση διατάγματος

Με επιστολή του προς τον Υπουργό Μεταφορών, Γιάννη Καρούσο, ο βουλευτής της Αλληλεγγύης, Μιχάλης Γιωργάλλας αναφέρει μεταξύ άλλων ότι είναι αδιανόητο εάν ταξίδεψαν συγγενείς αξιωματούχων κατά παράβαση διατάγματος

Επιστολή στον υπουργό Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων, Γιάννη Καρούσο, για τον επαναπατρισμό των εκατοντάδων συμπατριωτών μας που μέσα στη δύνη του κορωνοϊού βρίσκονται εγκλωβισμένοι σε διάφορες χώρες του εξωτερικού, απέστειλε ο βουλευτής του Κινήματος Αλληλεγγύη, Μιχάλης Γιωργάλλας.

Στην επιστολή του ο κ. Γιωργάλλας μεταξύ άλλων ζητά γραπτή ενημέρωση για το αν στην γνωστή πτήση της EASYJET με αριθμό U29036 που έφτασε στις 29 Μαρτίου 2020 στο αεροδρόμιο της Πάφου από την Βρετανία, «υπήρχαν ανάμεσα στους επιβάτες, συγγενείς πρώτου βαθμού αξιωματούχων του κράτους, είτε του Προέδρου της Δημοκρατίας, είτε του Προέδρου της Βουλής, είτε Υπουργών, Βουλευτών ή άλλων αξιωματούχων της Πολιτείας και οι οποίοι ταξίδεψαν στην Κύπρο κατά παράβαση των σχετικών απαγορευτικών διαταγμάτων του Υπουργού Υγείας».

Παράλληλα σημειώνει ότι «τα διατάγματα είναι για όλους τους πολίτες ανεξαιρέτως», ότι «είναι αδιανόητο να υπάρχουν εξαιρέσεις που τα παραβιάζουν».

«Αν και είμαι σίγουρος ότι έχετε ιδίαν αντίληψη, επιτρέψετε μου να σας μεταφέρω και εγώ την αγωνία και την ανησυχία πολλών γονέων που επικοινωνούν μαζί μου ζητώντας μου να τους δώσω κάποια ένδειξη ή πληροφορία για το πότε θα επιστρέψουν τα παιδιά τους. Εύχομαι ότι η απάντηση της πολιτείας στους ανησυχούντες γονείς δεν είναι οι εξαιρέσεις και η παραβίαση των διαταγμάτων, γιατί τότε θα έχουμε σοβαρό πρόβλημα» σημειώνει χαρακτηριστικά ο κ. Γιωργάλλας.

Η επιστολή έχει κοινοποιηθεί στον Πρόεδρο της Βουλής και τον υπουργό Εξωτερικών, με τον κύριο Γιωργάλλα να τονίζει ότι εν αναμονή της απάντησης του υπουργού Μεταφορών διατηρεί το δικαίωμα αν κρίνει ότι είναι αναγκαίο να ζητήσει τη σύγκλιση με τηλεδιάσκεψη της Κοινοβουλευτικής Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων για να εξετάσει το θέμα.

Για να προσθέσει ότι ως Κίνημα Αλληλεγγύη «είμαστε στη διάθεση σας να συνδράμουμε τις προσπάθειες σας για επαναπατρισμό των φοιτητών μας, αξιοποιώντας τις επαφές και τις συνεργασίες μας ιδιαίτερα στην Ελλάδα και τη Βρετανία».

Η επιστολή επισυνάπτεται αυτούσια.