ΔΗΣΥ: Να μην αναζητούνται αίτια και αιτιατά από το ΑΚΕΛ για την επίθεση Τουρκίας στην ΑΟΖ

Να μην αναζητούνται αίτια και αιτιατά από το ΑΚΕΛ για την επίθεση της Τουρκίας στην ΑΟΖ ανέφερε σε δηλώσεις του για το άτυπο συμβούλιο, ο εκπρόσωπος τύπου του ΔΗΣΥ, Δημήτρης Δημητρίου

Ο Δημοκρατικός Συναγερμός εκφράζει την πλήρη ικανοποίησή του για τη στήριξη στην παρέμβαση του Προέδρου της Δημοκρατίας Νίκου Αναστασιάδη από τους ομολόγους του στο Άτυπο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο στη Ρουμανία.

Εξίσου ξεκάθαρη και η συμπαράσταση του Προέδρου του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόναλντ Τουσκ ο οποίος δήλωσε ότι η Ενωμένη Ευρώπη στέκεται στο πλευρό της Κύπρου. Αυτές οι καίριες τοποθετήσεις των ευρωπαίων εταίρων κατά της επίθεσης της Τουρκίας στην Κυπριακή ΑΟΖ δείχνουν πως η ΕΕ είναι η ασπίδα της Κύπρου και μόνο να φανταστεί κανείς μπορεί ποια θα ήταν η θέση της χώρας σήμερα αν δεν ανήκε στην ευρωπαϊκή οικογένεια.

Αυτή τη στήριξη που έλαβε η Κύπρος και το γεγονός ότι κανένα κράτος μέλος της ΕΕ, δεν αντιμετώπισε αρνητικά τα όσα ζήτησε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, αποτελούν και την καλύτερη απάντηση σε όσους στο εσωτερικό της χώρας είδαν στην εισβολή της Τουρκίας στην κυπριακή ΑΟΖ μια ακόμη ευκαιρία για μικροπολιτικό όφελος μέσα και από τα εθνικά θέματα. Δεν πρέπει να αναζητούνται αίτια και αιτιατά για τη συμπεριφορά της Τουρκίας, όπως κάνει το ΑΚΕΛ όταν λέει πως η Κύπρος δεν έχει θωρακιστεί επαρκώς ή ότι οι χειρισμοί του Προέδρου Αναστασιάδη διευκολύνουν την Τουρκία να προβαίνει σε παραβιάσεις.

Θα πρέπει άπαντες να είμαστε μια φωνή ώστε να στέλνουμε και τα σωστό μήνυμα, αυτό της ενότητας, στο εξωτερικό.

Check Also

Κρίσιμη, αλλά σταθερή παραμένει η υγεία του Δημήτρη Χριστόφια

Share Twitter Κρίσιμη, αλλά σταθερή παραμένει η υγεία του Δημήτρη Χριστόφια, σύμφωνα με νεότερο ιατρικό …

Άντρος Κυπριανού: Ως εδώ με όσους μας θεωρούν «μηδενικά»

Share Twitter Σε δήλωσή του ο ΓΓ του ΑΚΕΛ, Άντρος Κυπριανού, κάλεσε τον κάθε πολίτη …