ΔΗΣΥ-ΕΥΡΩΚΟ απορρίπτουν τις καταγγελίες ΑΚΕΛ περί πολιτικής σκευωρίας

ΔΗΣΥ και ΕΥΡΩΚΟ απέρριψαν τις καταγγελίες στις οποίες προέβη ο ΓΓ του ΑΚΕΛ περί πολιτικής σκευωρίας των συγκυβερνώντων κομμάτων για αποδυνάμωση του κόμματος και απαξίωση του στη συνείδηση του κυπριακού λαού.

Ο Εκπρόσωπος Τύπου του ΔΗΣΥ Πρόδρομος Προδρόμου σε δηλώσεις στο περιθώριο συνεδρίου του ΕΥΡΩΚΟ για την ενέργεια, ανέφερε ότι είναι ξεκάθαρη η πολιτική θέση –τουλάχιστον μέχρι πρόσφατα- όλων των πολιτικών δυνάμεων, προσθέτοντας ότι στην κοινωνία υπάρχει όχι απλώς ένα αίτημα, αλλά μια απαίτηση για κάθαρση και πάταξη φαινομένων διαφθοράς και καταδολίευσης, ‘γιατί η Κύπρος έχει ζήσει πολλά’.

«Αυτές τις ώρες υπάρχουν κάποιες διαδικασίες, λειτουργούν οι νομικές αρχές της χώρας, λειτουργεί η ανακριτική διαδικασία, η νομική υπηρεσία έχει το πρόσταγμα και το ζήτημα δεν είναι πολιτικό», συνέχισε.

Ο κ. Προδρόμου είπε ότι θα πρέπει να περιμένουμε να εξιχνιαστούν οι υποθέσεις, λέγοντας ότι η θέση του κόμματός του είναι πολύ έντονη, «όσοι τυχόν ένοχοι θα πρέπει να αναλάβουν τις ευθύνες τους και να προσαχθούν στο δικαστήριο».

Είπε ακόμη ότι προωθείται νομοθεσία που θα προβλέπει τη δήμευση περιουσίας εκεί όπου υπάρχει κατάχρηση δημοσίου χρήματος, προσθέτοντας ότι αυτό που πρέπει να ακουστεί αυτή την ώρα είναι `μηδενική ανοχή’.

«Δεν αντιλαμβανόμαστε γιατί υπάρχει σε κάποιους η ανάγκη να πολιτικοποιήσουν τη δικαιοσύνη», είπε ο κ. Προδρόμου.

Απαντώντας σε ερώτηση για τις αναφορές του κ. Κυπριανού στα συγκυβερνώντα κόμματα, ο Εκπρόσωπος του ΔΗΣΥ είπε ότι τα κόμματα που συνεργάζονται από την εκλογή του Προέδρου Αναστασιάδη, συνεργάζονται στην εφαρμογή του Κυβερνητικού προγράμματος και «η αντίληψη ότι ορισμένα κόμματα ελέγχουν και κινούν τα νήματα του κράτους είναι μια πολύ λανθασμένη αντίληψη, μπορεί να συνέβαινε στο παρελθόν, δεν επιτρέπεται να συμβεί ξανά και σίγουρα εμείς δεν κάνουμε αυτή τη δουλειά».
Ο Πρόεδρος του ΕΥΡΩΚΟ Δημήτρης Συλλούρης ερωτηθείς για το ίδιο θέμα, χαρακτήρισε τη δήλωση Κυπριανού «εκπληκτική και ατυχέστατη».

«Το Ευρωπαϊκό Κόμμα, αντίθετα, έχει δείξει και με τη συμπεριφορά του και στα πλαίσια της λειτουργίας της επιτροπής θεσμών, ότι είναι με αντικειμενικότητα που αντιμετωπίζει τα θέματα της δικαιοσύνης, απαιτεί δικαιοσύνη, δεν θέλουμε να δικαστεί κανείς απλώς και μόνο για να ικανοποιηθεί το λαϊκό αίσθημα, αλλά και δεν μπορεί να γλιτώσει κανένας, σε όποιο κόμμα και αν ανήκει, όσο πιο ψηλά και αν είναι στην πολιτική ιεραρχία», ανέφερε.

 

 

 

Check Also

Σιακαλλή για πολιτογραφήσεις: Είχε διαφωνήσει με ΥΠΕΣ, δεχόταν παρεμβάσεις

Σιακαλλή για πολιτογραφήσεις: Είχε διαφωνήσει με ΥΠΕΣ, δεχόταν παρεμβάσεις Ήταν πολύ συνηθισμένο φαινόμενο να υπάρχουν …

Αλληλεγγύη: Δεν πιστεύουμε πια τα νούμερα – Τα στοιχεία είναι ψευδή

Με έντονο τρόπο αντιδρά σε γραπτή ανακοίνωση το Κίνημα Αλληλεγγύη, για τη διαχείρηση της πανδημίας …