ΔΗΣΥ για Συνεργατισμό: Αναμένουμε από τους αρμόδιους φορείς να συνεχίσουν τις έρευνες στις εκκρεμούσες υποθέσεις

ΔΗΣΥ για Συνεργατισμό: Αναμένουμε από τους αρμόδιους φορείς να συνεχίσουν τις έρευνες στις εκκρεμούσες υποθέσεις

Δήλωση Βουλεύτριας κ. Σάβιας Ορφανίδου μετά την Επιτροπή Ελέγχου

Μετά τη σημερινή συζήτηση ενώπιον της Επιτροπής Ελέγχου για το Πόρισμα Αρέστη για τον Συνεργατισμό, ένα έχουμε να πούμε. Για ακόμη μια φορά βρισκόμαστε στο ίδιο έργο θεατές, συζητώντας ένα ξαναζεσταμένο φαγητό, το οποίο έφερε ενώπιον μας η αντιπολίτευση λόγω του ότι πλησιάζουν εκλογές.

Την τελευταία φορά που συζητήσαμε το θέμα ήταν τον Φεβρουάριο του 2021, δηλαδή τρεις μήνες πριν τις βουλευτικές εκλογές, και σήμερα, τρεις μήνες πριν τις προεδρικές εκλογές, το επανάφερε ξανά η αντιπολίτευση λόγω μικροκομματικών σκοπιμοτήτων. Να υποθέσουμε ότι την επόμενη φορά που θα επανέλθει το θέμα θα είναι τρεις μήνες πριν τις βουλευτικές του 2026;

Όσο αφορά την ουσία, η Συμφωνία για τον Συνεργατισμό, έσωσε τα €9.5δις καταθέσεις συμπολιτών μας στον Συνεργατισμό, διατήρησε τις εκατοντάδες θέσεις εργασίας συμπολιτών μας, θωράκισε ουσιαστικά το τραπεζικό μας σύστημα και οδήγησε στην αναβάθμιση της χώρας μας στην επενδυτική βαθμίδα μετά από 7 χρόνια στα σκουπίδια.

Επιπρόσθετα εκφράζουμε την ικανοποίηση μας για το γεγονός ότι η ΚΕΔΙΠΕΣ έχει ήδη επιστρέψει στο κράτος €1δις έναντι των €3.5δις που χρωστά στον φορολογούμενο πολίτη λόγω της Συμφωνίας, και θα ολοκληρωθεί η αποπληρωμή μέχρι το τέλος του 2027, δεδομένου ότι δεν θα συνεχιστεί η ανεύθυνη στάση για την αναστολή των εκποιήσεων που υπονομεύει την επιστροφή των χρημάτων αυτών στον φορολογούμενο πολίτη.

Τέλος, αναμένουμε από τους αρμόδιους φορείς του κράτους, Αστυνομία και Νομική Υπηρεσία, τους οποίους και εμπιστευόμαστε, να συνεχίσουν τις έρευνες στις εκκρεμούσες υποθέσεις.

Check Also

Προεδρικές εκλογές: 27η Δεκεμβρίου η τελευταία ημέρα εγγραφής στον εκλογικό κατάλογο

Προεδρικές εκλογές: 27η Δεκεμβρίου η τελευταία ημέρα εγγραφής στον εκλογικό κατάλογο Το Υπουργείο Εσωτερικών υπενθυμίζει, …

Σύλληψη 26χρονου πού βρέθηκαν σφαίρες και ναρκωτικά στην κατοχή του

Υπό κράτηση τέθηκε 26χρονος για υπόθεση παράνομης κατοχής περιουσίας και ναρκωτικών στην Πάφο. Σύμφωνα με …