Δημητρίου: Κυβέρνηση και Δημοκρατικός Συναγερμός, θα σταθούμε στο πλευρό της κοινωνίας

Δημητρίου: Κυβέρνηση και Δημοκρατικός Συναγερμός, θα σταθούμε στο πλευρό της κοινωνίας όπως οι συνθήκες επιτάσσουν και με την αποτελεσματικότητα και ταχύτητα που όλοι πρέπει να επιδείξουμε ώστε να απαλύνουμε έστω και ελάχιστα τον πόνο των συμπολιτών μας που πλήγησαν.

Η Κύπρος μας βιώνει αυτές τις μέρες μια εθνική τραγωδία. Η πυρκαγιά στην ορεινή Λεμεσό και Λάρνακα που επέφερε το θάνατο τεσσάρων συνανθρώπων μας και άφησε πίσω της περιβαλλοντική καταστροφή και απώλεια περιουσιών, δεν χωράει σε μερικές λέξεις.

Απευθύνουμε τα συλλυπητήρια μας στις οικογένειες των τεσσάρων νέων. Είμαστε βέβαιοι ότι η πολιτεία θα προβεί σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες για να σταθεί έμπρακτα στο πλευρό των οικογενειών τους.

Την ίδια ώρα εκφράζουμε την ικανοποίησή μας για την άμεση και προσωπική εμπλοκή του Προέδρου της Δημοκρατίας στο συντονισμό και την επικοινωνία με τους Ευρωπαίους εταίρους αλλά και των αρμόδιων Υπουργών και Υπηρεσιών για την κατάσβεση της πυρκαγιάς καθώς και για την αποφασιστικότητα της κυβέρνησης ως προς την άμεση καταγραφή των ζημιών και την αποζημίωση των πληγέντων το συντομότερο δυνατό.

Κυβέρνηση και Δημοκρατικός Συναγερμός, θα σταθούμε στο πλευρό της κοινωνίας όπως οι συνθήκες επιτάσσουν και με την αποτελεσματικότητα και ταχύτητα που όλοι πρέπει να επιδείξουμε ώστε να απαλύνουμε έστω και ελάχιστα τον πόνο των συμπολιτών μας που πλήγησαν.

Τέλος εκφράζουμε τις θερμότερες ευχαριστίες μας τόσο στους εθελοντές για τη γενναία μάχη που έδωσαν στα πύρινα μέτωπα αλλά και στην κυπριακή κοινωνία που μας έκανε περήφανη στο σύνολό της άλλη μια φορά, αποδεικνύοντας έμπρακτα την αλληλεγγύη και τη στήριξή της.

 

Check Also

Νέα κατηγοριοποίηση χωρών τίθεται σε ισχύ από την Πέμπτη

Η νέα κατηγοριοποίηση τίθεται σε ισχύ από την Πέμπτη, 30 Σεπτεμβρίου 2021.  Οι πιο κάτω …

Καλή η επιδημιολογική εικόνα στα σχολεία – Μια ενδεχόμενη έξαρση μπορεί να ανατρέψει τα πάντα

Καλή χαρακτήρισε γενικώς την επιδημιολογική εικόνα στα σχολεία, η έφορος κλινικών εργαστηρίων, συντονίστρια του προγράμματος …