ΔΗΚΟ: Υποκρισία είναι ο ίδιος ο ΥΠΟΙΚ να δηλώνει άμωμος και αμόλυντος, αλλά να αρνείται, έλεγχο

Υποκρισία είναι ο ίδιος ο ΥΠΟΙΚ να δηλώνει άμωμος και αμόλυντος, αλλά να αρνείται, έλεγχο, αναφέρει το ΔΗΚΟ, σε απάντηση στον Υπουργό Οικονομικών

«Υποκρισία είναι η κυβέρνηση του ΔΗΣΥ να ζητά από το ΔΗΚΟ υπευθυνότητα για να εξασφαλίσει έγκριση του Κρατικού Προϋπολογισμού για το 2021, αλλά η ίδια να μην δείχνει καμία υπευθυνότητα σε ότι αφορά τον έλεγχο από τον Γενικό Ελεγκτή και να συνεχίζει τη συγκάλυψη του σκανδάλου των πολιτογραφήσεων.

Υποκρισία είναι η κυβέρνηση του ΔΗΣΥ να αποποιείται ευθυνών, από τη στιγμή που είναι το Υπουργικό Συμβούλιο που αποφάσιζε και έδιδε τα διαβατήρια και όχι η Βουλή.

Υποκρισία είναι ο ίδιος ο Υπουργός Οικονομικών και τέως Υπουργός Εσωτερικών, να δηλώνει ουσιαστικά -και αυτός- άμωμος και αμόλυντος, αλλά να αρνείται, συνταγματικά κατοχυρωμένο, έλεγχο.

Η προσπάθεια του κυρίου Πετρίδη να ρίξει λάσπη προκειμένου να αποπροσανατολίσει τόσο από τις δικές του ευθύνες όσο και από τις ευθύνες της κυβέρνησης Αναστασιάδη/ΔΗΣΥ, πέφτει στο κενό.

Το «φταίμε όλοι, άρα δεν φταίει κανείς» που καλλιεργεί ο ΔΗΣΥ, δείχνει τον φόβο και την απόγνωση του.

Τα πράγματα είναι ξεκάθαρα. Ευθύνη έχουν η εκτελεστική εξουσία που έδιδε τα διαβατήρια και όσοι προσπαθούν να συγκαλύψουν το σκάνδαλο, όπως κάνει ο ΔΗΣΥ.

Η κοινωνία ορθά απαιτεί έλεγχο, διαφάνεια και κάθαρση και δυστυχώς αυτό που αντιμετωπίζουμε είναι συγκάλυψη, συσκότιση και εμπαιγμό της νοημοσύνης μας.»