Αλληλεγγύη: Ο Γ. Εισαγγελέας ήταν Υπουργός της κυβέρνησης, δεν τίθεται θέμα θεσμικής τάξης;

Απαντήσεις για τις έρευνες για τα διαβατήρια ζητά σε γραπτή ανακοίνωση το Κίνημα Αλληλεγγύη

Η ανακοίνωση:

Η άνευ προηγουμένου σύγκρουση μεταξύ Γενικού Εισαγγελέα και Γενικού Ελεγκτή, θα πρέπει να τελειώσει γρήγορα με οδηγό το Σύνταγμα της Κυπριακής Δημοκρατίας και το Ανώτατο Δικαστήριο. Η έλλειψη εμπιστοσύνης των πολιτών προς τους θεσμούς εμβαθύνεται, ενώ τίθεται εν αμφιβόλω η αλήθεια, η διαφάνεια και το κύρος των θεσμών.

Υπάρχουν ωστόσο ερωτήματα που έχουν προκύψει και τα οποία θα πρέπει να απαντηθούν άμεσα.

1. Ποια ήταν η θέση του νυν Γενικού Εισαγγελέα, ως Υπουργού της κυβέρνησης, όταν το Υπουργικό ενέκρινε παραχώρηση κυπριακής υπηκοότητας με κατ΄εξαίρεσιν διαδικασίες σε επενδυτές.

2. Δεδομένου ότι ο νυν Γενικός Εισαγγελέας ήταν Υπουργός της κυβέρνησης, δεν τίθεται θέμα θεσμικής τάξης;

3. Συγγενικό πρόσωπο του Προέδρου της διορισθείσας επιτροπής για τις πολιτογραφήσεις, εργάζεται σε δικηγορικό γραφείο αξιωματούχου της κυβέρνησης, το οποίο γραφείο έχει διαχειριστεί υποθέσεις με παραχώρηση διαβατηρίων. Αυτό από μόνο του δεν δημιουργεί την αίσθηση της υπονόμευσης της διαδικασίας;

Οφείλουμε με πλήρη διαφάνεια να ξεπεράσουμε την ενδεχόμενη σύγκρουση συμφερόντων, να προχωρήσουμε με διαδικασίες και ενέργειες που αποκαθιστούν την τάξη και αποκαθιστούν το κύρος των θεσμών και να είμαστε η ηγεσία που αξίζει στον πολύπαθο λαό μας, με πλήρη διαφάνεια και σοβαρότητα.

Η Αλληλεγγύη καλεί την κυβέρνηση να δώσει απαντήσεις σε όλα τα ερωτήματα που δημιουργούν ανασφάλεια και υπονομεύουν τις διαδικασίες.