ΔΗΚΟ: Η κατάσταση στο μεταναστευτικό είναι από οριακή έως και δραματική

Η κατάσταση στο μεταναστευτικό είναι από οριακή έως και δραματική, ανέφερε σε δήλωσή του ο βουλευτής του ΔΗΚΟ, Παύλος Μυλωνάς.

Σήμερα στην Επιτροπή Θεσμών της Βουλής συνεχίσαμε τη συζήτηση για τις αυξημένες μεταναστευτικές ροές σε κλειστή συνεδρία.

Τύχαμε μιας πολύ σημαντικής ενημέρωσης για το τεράστιο όπως εξελίσσεται πρόβλημα του μεταναστευτικού και τους κινδύνους που απορρέουν από αυτό, τους οποίους καλούμαστε να αντιμετωπίσουμε αποτελεσματικά.

Με βάση τα στοιχεία που μας παρουσίασαν οι αρμόδιοι υπουργοί, θα μπορούσα να περιγράψω την κατάσταση από οριακή έως και δραματική. Η κυβέρνηση προτίθεται να λάβει κάποια μέτρα που πιστεύουμε πως είναι προς τη σωστή κατεύθυνση.

Ως Δημοκρατικό Κόμμα θα στηρίξουμε οποιαδήποτε μέτρα θα βοηθήσουν στην επίλυση ενός προβλήματος το οποίο ακουμπά πλέον τα όρια σοβαρών κινδύνων: κοινωνικών, εθνικών και οικονομικών.

Βρισκόμαστε ενώπιον του κινδύνου διάβρωσης του κοινωνικού ιστού και πρέπει επίσης να λάβουμε υπόψη τους αριθμούς που μπορεί η ημικατεχόμενη Κύπρος να αποδεχθεί έτσι ώστε να προσφέρει ανθρώπινη στήριξη σε αυτούς τους ανθρώπους.

Το πρόβλημα αγγίζει – πέραν των πιο πάνω – και θέματα δημόσιας υγείας αλλά και δημόσιας ασφάλειας, κατά συνέπεια είναι ένα εθνικό πρόβλημα και ως τέτοιο το αντιμετωπίζουμε ως Δημοκρατικό Κόμμα.

Στο πλαίσιο αυτό δηλώνουμε εκ των προτέρων ότι και θα στηρίξουμε και θα υποβάλουμε και εισηγήσεις.

Check Also

Συντονισμένη επιχείρηση της Αστυνομίας στη Λάρνακα – 25 συλλήψεις

Share Twitter Συντονισμένη επιχείρηση της Αστυνομίας στη Λάρνακα – 25 συλλήψεις Συντονισμένη επιχείρηση της Υπηρεσίας …

ΔΗΣΥ: Το ΔΗΚΟ διαστρεβλώνει τα όσα ανέφερε ο Αβέρωφ για το φυσικό αέριο

Share Twitter Απάντηση Δημοκρατικού Συναγερμού στο ΔΗΚΟ Ο Δημοκρατικός Συναγερμός δεν θα μπει στη λογική …