ΠτΔ: Θλίψη του για τον θάνατο του τ. Αρχιεπισκόπου Θυατείρων Γρηγορίου

ΠτΔ: Θλίψη του για τον θάνατο του τ. Αρχιεπισκόπου Θυατείρων Γρηγορίου

Είναι με βαθειά θλίψη που πληροφορήθηκα τον θάνατο του προσφιλούς ιεράρχη τ. Αρχιεπισκόπου Θυατείρων και Μεγάλης Βρετανίας, Γρηγορίου, ανέφερε σε γραπτή δήλωση, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης.

Ο τ. Αρχιεπίσκοπος Θυατείρων και Μεγάλης Βρετανίας υπήρξε ένας άξιος πνευματικός ηγέτης για την κυπριακή διασπορά και ευρύτερα για το ορθόδοξο ποίμνιο στο Ηνωμένο Βασίλειο του οποίου η προσφορά έτυχε ευρείας αναγνώρισης.

Θα τον θυμόμαστε πάντα με ξεχωριστά αισθήματα.

Ανακοίνωση της Αρχιεπισκοπής:

Η Ιερά Αρχιεπισκοπή, ανήγγειλε την εκδήμηση προς Κύριον του μέχρι προ ολίγων μηνών προκαθημένου της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Θυατείρων και Μεγάλης Βρετανίας Γρηγορίου (Θεοχάρους).

Ο Σεβασμιώτατος, που αντιμετώπιζε προβλήματα υγείας, εκοιμήθη τις πρωινές ώρες της Τετάρτης.

Ο μεταστάς Ιεράρχης γεννήθηκε το 1928 στο Μαραθόβουνο της Κύπρου. Χειροτονήθηκε το 1959, διορίστηκε Πρωτοσύγγελος της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Θυατείρων το 1964, εξελέγη Επίσκοπος Τροπαίου το 1970 και το 1988 εξελέγη Αρχιεπίσκοπος από την Αγία και Ιερά Σύνοδο του Οικουμενικού Πατριαρχείου.

Επρόκειτο για προσωπικότητα που είχε κερδίσει το σεβασμό και την αγάπη όχι μόνο της παροικίας, αλλά και των Βρετανών. Μεταξύ άλλων είχε δώσει ιδιαίτερη έμφαση στην προώθηση της ελληνικής παιδείας στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Στο θώκο της Αρχιεπισκοπής τον διαδέχθηκε τον Ιούλιο ο Σεβασμιώτατος κ. Νικήτας.