ΔΗΚΟ για απόφαση μισθών δημοσίου: Αναμένουμε τις προτάσεις της Κυβέρνησης

Αναμένουμε από την κυβέρνηση συντομότατα πρόταση για τις διευθετήσεις, που θα πρέπει να γίνουν, για την πορεία των δημοσίων οικονομικών, μετά την απόφαση του Ανωτάτου Δικαστηρίου για τους μισθούς των υπαλλήλων του κρατικού και του ημικρατικού τομέα και του ευρύτερου δημόσιου τομέα, αναφέρει σε γραπτή ανακοίνωση το ΔΗΚΟ.

«Σεβαστή είναι, για το Δημοκρατικό Κόμμα, η απόφαση του Ανωτάτου Δικαστηρίου, που έκρινε ως αντισυνταγματικό το νόμο του 2012, με τον οποίο επιτράπηκε η αποκοπή στους μισθούς των υπαλλήλων του κρατικού και του ημικρατικού τομέα και του ευρύτερου δημόσιου τομέα, για να αντιμετωπιστεί η οικονομική κρίση.

Το Δημοκρατικό Κόμμα επιφυλάσσεται να μελετήσει την απόφαση και να επανέλθει.

Αυτό όμως που είναι εξαιρετικά σημαντικό και για το οποίο αναμένουμε άμεσα, είναι μια συγκεκριμένη πρόταση από την κυβέρνηση για τις πιθανές διευθετήσεις που θα πρέπει να γίνουν ενόψει αυτής της απόφασης η οποία προφανώς επηρεάζει την πορεία των δημοσίων οικονομικών.

Ο Υπουργός Οικονομικών οφείλει άμεσα να ενημερώσει την Βουλή των Αντιπροσώπων για το αν προτίθεται να προχωρήσει σε οποιαδήποτε διορθωτικά βήματα σε σχέση με τον προϋπολογισμό του 2019 αλλά και για το δημοσιονομικό πλαίσιο της χώρας μας.

Υπενθυμίζεται πως σήμερα η Κύπρος έχει το τέταρτο μεγαλύτερο δημόσιο χρέος στην ΕΕ μετά την Ελλάδα, την Ιταλία και την Πορτογαλλία».

Check Also

ΠτΔ: Ευαρέσκεια για την αυξημένη συμμετοχή τ/κ – Ανησυχία για την αποχή

Share Twitter Ευαρέσκεια για την αυξημένη συμμετοχή τ/κ εξέφρασε σε γραπτή δήλωσή του ο Πρόεδρος …

Ευρωεκλογές 2019: Παγκύπρια αποτελέσματα – 57,2% η αποχή

Share Twitter Ολοκληρώθηκε η καταμέτρηση των ψήφων για τις ευρωεκλογές, με την αποχή να αγγίζει …