ΑΚΕΛ: Κυβέρνηση, ΔΣ και διεύθυνση του ΡΙΚ να τερματίσουν την απαράδεκτη απαγόρευση των διαφημίσεων

Κυβέρνηση, ΔΣ και διεύθυνση του ΡΙΚ να τερματίσουν την απαράδεκτη απαγόρευση των διαφημίσεων, τόνισε σε δήλωσή του ο εκπρόσωπος τύπου του ΑΚΕΛ,  Στέφανος Στεφάνου.

«Έχουμε πληροφορηθεί ότι έχει κυκλοφορήσει εγκύκλιος από την Διεύθυνση στο ΡΙΚ για να τερματιστούν οι διαφημίσεις. Αυτή η στάση της Διεύθυνσης, του Διοικητικού Συμβουλίου του ΡΙΚ, αλλά και της κυβέρνησης αποτελεί παραγνώριση αποφάσεων της Βουλής των Αντιπροσώπων και της κατηγορηματικής θέσης που διατύπωσαν οι εργαζόμενοι στο ΡΙΚ δια μέσω των συνδικαλιστικών τους οργανώσεων αλλά και της Διευθυντικής Ομάδας ότι δεν θα πρέπει να αλλάξει η πολιτική σε σχέση με τις διαφημίσεις. Ότι δηλαδή το ΡΙΚ θα πρέπει να παίρνει διαφημίσεις και ότι αυτές δεν θα πρέπει να τερματιστούν.

H Βουλή των Αντιπροσώπων με τροπολογία του ΑΚΕΛ έχει δεσμεύσει 2,5εκ. ευρώ έναντι της αλλαγής της απόφασης της κυβέρνησης σε σχέση με τον τερματισμό των διαφημίσεων στο ΡΙΚ. Προειδοποιούμε την κυβέρνηση, το Διοικητικό Συμβούλιο και τη διεύθυνση του ΡΙΚ ότι το ΑΚΕΛ δεν πρόκειται να αποδεσμεύσει το κονδύλι των 2,5 εκατομμυρίων ευρώ εάν δεν αλλάξουν την απόφαση τους για τερματισμό των διαφημίσεων.

Επιβάλλεται κυβέρνηση, ΔΣ και διεύθυνση του ΡΙΚ να αφουγκραστούν τη θέση της μεγάλης πλειοψηφίας των πολιτικών κομμάτων, τη θέση των εργαζομένων στο ΡΙΚ και να τερματίσουν την απαράδεκτη απαγόρευση των διαφημίσεων στο Ίδρυμα.»