ΔΗΚΟ: Απαιτούμε ενημέρωση, γνώση της επιστολής Αναστασιάδη για την Αμμόχωστο και σύγκληση του Εθνικού Συμβουλίου

Το Δημοκρατικό Κόμμα απαιτεί ενημέρωση.

Τα πολιτικά κόμματα πρέπει άμεσα να λάβουν γνώση της επιστολής του Προέδρου της Δημοκρατίας προς τον ΓΓ του ΟΗΕ, για την περίκλειστη περιοχή της Αμμοχώστου και στη συνέχεια να συγκληθεί το Εθνικό Συμβούλιο με στόχο τη συνδιαμόρφωση πολιτικής αντιμετώπισης των τουρκικών μεθοδεύσεων.

Τονίζουμε για μια ακόμα φορά ότι οι τουρκικές μεθοδεύσεις, αποτελούν εξαιρετικά επικίνδυνη εξέλιξη και είναι απαράδεκτο, τα πολιτικά κόμματα – μέλη του Εθνικού Συμβουλίου, να μαθαίνουν από δημοσιεύματα για ενέργειες της κυβέρνησης.

Ακριβώς γι’ αυτό, η πληροφορία περί πρότασης του Προέδρου της Δημοκρατίας, για σύσταση μικτής επιτροπής Ε/κ και τ/κ, η οποία θα προχωρήσει σε μελέτη για την Αμμόχωστο, πρέπει να εξεταστεί ως μέρος του συνόλου της πολιτικής της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Ωστόσο, ως έκφραση γενικότερης πολιτικής, το Δημοκρατικό Κόμμα έχει από καιρό διατυπώσει τη διαφωνία του με την αναβάθμιση των τεχνικών και άλλων δικοινοτικών επιτροπών, σε βαθμό που να αντικαθιστούν τους θεσμούς της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Οι τουρκικές ενέργειες στην περίκλειστη περιοχή της Αμμοχώστου, δεν είναι πυροτέχνημα, αλλά είναι υλοποίηση των τουρκικών σχεδιασμών για διαμόρφωση νέων τετελεσμένων επί του εδάφους.

Ας αντιληφθεί επιτέλους η κυβέρνηση ότι η πολιτική που ακολουθεί δεν είναι αποτελεσματική και ότι στενεύουν τα περιθώρια, προκειμένου να την αλλάξει.

Check Also

Σαββίδης: Σε καμία περίπτωση μπορεί να γίνει αποδεκτή η κριτική για προχειρότητα στην Αστυνομία

Share Twitter  Σε καμία περίπτωση μπορεί να γίνει αποδεκτή η κριτική για προχειρότητα και για …

Υπ. Υγείας: Διευκρινίσεις για τη χορήγηση σκευασμάτων χλωροκίνης

Share Twitter Οι Ιατρικές Υπηρεσίες και Υπηρεσίες Δημόσιας Υγείας θα ήθελαν να επισημάνουν τα ακόλουθα …