ΔΗΠΑ: Οι εξελίξεις δεν προσφέρονται για ανούσιες πολιτικές αντιπαραθέσεις

Οι εξελίξεις δεν προσφέρονται για ανούσιες πολιτικές αντιπαραθέσεις, τόνισε σε γραπτή ανακοίνωση η Δημοκρατική Παράταξη.

Δεν έχουμε γνώση του ακριβούς περιεχομένου της Επιστολής του Προέδρου της Δημοκρατίας σε ότι αφορά στην πρόταση του για την Αμμόχωστο, εκείνο, όμως που γνωρίζουμε είναι πως θα πρέπει με κάθε τρόπο να αναχαιτίσουμε τις όποιες προσπάθειες της Τουρκίας εποικισμού της Αμμοχώστου και παράλληλα να ανακτήσουμε τις πρωτοβουλίες ώθησης της προσπάθειας για συνολική επίλυση του κυπριακού προβλήματος.

Αναμένουμε από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, το επόμενο διάστημα, να ενημερώσει τα πολιτικά κόμματα για το σύνολο των ενεργειών της κυβέρνησης τόσο προς τα Ηνωμένα Έθνη όσο και την ΕΕ με στόχο την αντιμετώπιση των Τουρκικών μεθοδεύσεων που αφορούν στην Αμμόχωστο.

Στόχος παραμένει η από κοινού διαμόρφωση των καλύτερων δυνατόν ενεργειών για την αντιμετώπιση της Τουρκικής προκλητικότητας.

Ως ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΠΑΡΑΤΑΞΗ θέλουμε να υπενθυμίσουμε για μια ακόμα φορά πως αυτές οι εξελίξεις δεν προσφέρονται για ανούσιες πολιτικές αντιπαραθέσεις. Αντίθετα θα πρέπει να αποτελέσουν το έναυσμα για υπεύθυνες και ορθολογιστικές συνεννοήσεις, ωφέλιμες για την σωστή διαχείριση της τουρκικής βουλιμίας.

Οδοδείκτης των ενεργειών μας θα πρέπει να είναι τα σχετικά ψηφίσματα των Ηνωμένων Εθνών, το Διεθνές Δίκαιο και οι Αρχές και Αξίες της ΕΕ.