“Δεν έγινε καμία συζήτηση για τη λίστα Λαγκάρντ” στη συνάντηση με Βενιζέλο-Παπανδρέου

“Δεν έγινε καμία συζήτηση για το ζήτημα της λίστας Λαγκάρντ” στη συνάντηση της 8ης Ιουλίου 2011 -ημερομηνία αντιγραφής του USB-με τον κ. Ε. Βενιζέλο και τον τότε πρωθυπουργό κ. Γ. Παπανδρέου, αναφέρει στο υπόμνημα που κατέθεσε στους οικονομικούς εισαγγελείς ο πρώην επικεφαλής του ΣΔΟΕ Ιωάννης Διώτης.

Ο κ. Διώτης κλήθηκε να καταθέσει σήμερα στους εισαγγελείς για το αδίκημα της νόθευσης εγγράφου, πέραν αυτών της υπεξαίρεσης και της παράβασης καθήκοντος για τα οποία έχει ήδη λογοδοτήσει. Σε άλλα σημεία της κατάθεσης του αναφέρει ότι κάλεσε συνεργάτιδα του δικηγόρο να τον βοηθήσει στη μετεγγραφή του περιεχομένου του USB, που του παρέδωσε ο κ. Παπακωνσταντίνου, σε ένα άλλο.

Παράλληλα υποστηρίζει ότι αφού αντέγραψε το το περιεχόμενο του αρχικού USB και ολοκλήρωσε την επισκόπηση του, έβαλε σε φάκελο το στικάκι και με τη βοήθεια της συνεργάτιδας του προέβη στην διαγραφή του περιεχομένου του.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Αθηναικού Πρακτορείου, ο κ. Διώτης, με το υπόμνημά του ζητά από τους δύο εισαγγελείς να διατάξουν τη διενέργεια πραγματογνωμοσύνης προκειμένου, όπως αναφέρει α) να διερευνηθεί κατά πόσο το περιεχόμενο του εν λόγω μαγνητικού μέσου αποθήκευσης (USB) έχει υποστεί αλλοιώσεις ή και μεταβολές και ποιες μπορεί να είναι αυτές και β) να γίνει τεχνολογική απεικόνιση των μεταδεδομένων (metadata) όλων των στοιχείων που περιέχονται στο USB όπως επίσης και αυτού καθ’ εαυτού του υλικού φορέα αποθήκευσής τους.