Δείτε το πρόγραμμα το Λεμεσιανού Καρναβαλιού

Αυτό είναι το πρόγραμμα του Λεμεσιανού καρναβαλιού για το 2013:

Λεμεσιανό Καρναβάλι 2013.      7/3 – 17/3/2013

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

Τρίτη 5 Μαρτίου

7.30μ.μ. Δημοτικό Πολιτιστικό Κέντρο «Πάνος Σολομωνίδης»

Ο Δήμος Λεμεσού σε συνεργασία με τη Φωτογραφική Εταιρεία Κύπρου – Τμήμα Λεμεσού διοργανώνουν, Παγκύπριο Φωτογραφικό Διαγωνισμό και έκθεση φωτογραφιών με θέμα: «Λεμεσιανό Καρναβάλι 2012» από 5 μέχρι 15 Μαρτίου.Συμμετέχουν η Χορωδία Αρίονες και οι Μαζορέττες Λεμεσού.

Τετάρτη 6 Μαρτίου

6.30μ.μ. Αίθουσα Τέχνης Θεομάρια
(οδός Βασιλίσσης Καρλόττας 7 & Ελένης Παλαιολογίνας)
Ο Δήμος Λεμεσού σε συνεργασία με την γκαλερί Θεομάρια διοργανώνουν έκθεση καρναβαλίστικης και διακοσμητικής μάσκας της Βέρας Παρλαλίδου. Παράλληλα θα λειτουργεί εργαστήρι κατασκευής και διακόσμησης κεραμικής και χάρτινης μάσκας από την 1η μέχρι 30 Μαρτίου. Στις 8.00 το βράδυ καρναβαλίστικος χορός.

7.30μ.μ. Τεχνοχώρος Art Studio 55,(οδός Ανδρέα Δρουσιώτη 23, Πλατεία Ηρώων)

Ο Δήμος Λεμεσού σε συνεργασία με το Ικεπάνα Γκρούπ διοργανώνουν έκθεση με θέμα «Μια άλλη όψη του Καρναβαλιού» από 6 μέχρι 14 Μαρτίου. Συμμετέχουν οι Κανταδόροι Λεμεσού. Θα λειτουργεί εργαστήριο κατασκευής και διακόσμησης μάσκας (9π.μ.- 12 το μεσημέρι). Τα εγκαίνια των εκθέσεων θα τελέσει ο Δήμαρχος Λεμεσού κ. Ανδρέας Χρίστου.

ΤΣΙΚΝΟΠΕΜΠΤΗ

7 Μαρτίου 12.00 το μεσημέρι
Οι Κανταδόροι Λεμεσού τραγουδούν στην Πλατεία Σαριπόλου. Οι καταστηματάρχες της οδού Σαριπόλου προσκαλούν σε ένα καρναβαλίστικο φαγοπότι.
2.00μ.μ. – 6.00μ.μ. Χώρος Στάθμευσης Εναερίου
Ο Δήμος Λεμεσού σε συνεργασία με τα μαθητικά συμβούλια διοργανώνουν καρναβαλίστικο πάρτυ με μουσικό πρόγραμμα από DJ.
6.00μ.μ. Δημοτικό Μέγαρο
Ο Δήμος Λεμεσού σε συνεργασία με την Ένωση Αυτοδίδακτων Ζωγράφων (Λεμεσού) διοργανώνουν έκθεση με θέμα «Καρναβάλι 2013». Συμμετέχει η χορωδία Δήμου Κάτω Πολεμιδιών.
7.00μ.μ.
Η Βασίλισσα του Καρναβαλιού «Της κρίσης…και της τρέλας» σε φωταγωγημένο άρμα θα εισέλθει πανηγυρικά στην πόλη με τη συνοδεία της, την ομάδα των Κανταδόρων Γιωργαλλέτου, των Κυπρίων Κανταδόρων, τη Φιλαρμονική του Δήμου Λεμεσού, την ομάδα κρουστών Batucinio, τις Μαζορέττες Λεμεσού, το Δήμαρχο και τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου.

Η παρέλαση θα ξεκινήσει από την Πλατεία Γρηγόρη Αυξεντίου (Διοικητήριο) στις 7.00μ.μ. και θα ακολουθήσει τη διαδρομή: Ανεξαρτησίας, Γλάδστωνος μέχρι το Συνεργατικό Ταμιευτήριο Λεμεσού, Καραϊσκάκη, Στασίνου, Ανδρέα Δρουσιώτη και θα καταλήξει στην ΠΛΑΤΕΙΑ ΗΡΩΩΝ. Θα ακολουθήσει ένα καρναβαλίστικο ξεφάντωμα με τραγούδι και χορό με το συγκρότημα LOS CARNAVALES.

Παρασκευή 8 Μαρτίου

7.00μ.μ. Βραδιά Κανταδόρων – Πλατεία Ηρώων
Βραδιά Κανταδόρων με τη συμμετοχή: Χορωδία Μουσικές Περιπλανήσεις, Χορωδία Μοντέρνοι Καιροί, Κανταδόροι ΕΔΟΝ, Ομάδα Κυπρίων Κανταδόρων, Κανταδόροι Γιωργαλλέτου και Χορωδία Πολιτιστικού Ομίλου Υπαλλήλων ΑΗΚ Λεμεσού Μονής Βασιλικού.

Σάββατο 9 Μαρτίου

11.00π.μ. – 2.00μ.μ. Πλατεία Γρηγόρη Αυξεντίου (Διοικητήριο)
Ο Δήμος Λεμεσού σε συνεργασία με το ραδιοφωνικό σταθμό «Choice FM 104.3» διοργανώνουν το κυνήγι του Κρυμμένου Θησαυρού (πληροφορίες και συμμετοχές στο τηλ. 25 820820).
11.00π.μ.
Το τρενάκι του Δήμου Λεμεσού (δωρεά του Συνεργατικού Ταμιευτηρίου Λεμεσού) θα πραγματοποιήσει δύο διαδρομές στο κέντρο της πόλης. Στις 11.00π.μ. με το Μουσικό Εργαστήρι της Επιλογής να τραγουδά καρναβαλίστικα τραγούδια και στις 11.30π.μ. για τα άλλα παιδιά που θα προσέλθουν στον χώρο.
Εκκίνηση: Χώρος Στάθμευσης Σ.Τ.Λ. (οδός Γλάδστωνος)
3.00μ.μ. Ο Ποδηλατικός Όμιλος Λεμεσού με καρναβαλίστικη διάθεση ποδηλατεί μέσα στη πόλη. Εκκίνηση και Τερματισμός: Πλατεία Μεσαιωνικού Κάστρου.
6.00μ.μ. Εκδήλωση Κανταδόρων στο κτίριο της Ελληνικής Τράπεζας. (Γλάδστωνος 52)
Η Ελληνική Τράπεζα σε συνεργασία με την ομάδα Κανταδόρων Λεμεσού διοργανώνουν εκδήλωση με Καντάδες. Τραγουδούν οι Κανταδόροι της ΕΔΟΝ, η Χορωδία Μοντέρνοι Καιροί, η Χορωδία Αρίονες και οι Κανταδόροι Λεμεσού.
Θα προσφέρεται δωρεάν ποτό.
8.00μ.μ. Studio 8 (οδός Πάνου Σολομωνίδη 17)
Το Studio 8 του Ανδρέα Μαυρογένη και ο Δήμος Λεμεσού προσκαλούν τους Δημότες σε ανοικτή συμμετοχή δημιουργίας καρναβαλίστικου άρματος με θέμα «Η κρίση θέλει Καρναβάλι» από τις 10.00π.μ. έως 6.00μ.μ. Συμμετέχουν οι Κανταδόροι Γιωργαλλέττου. Παράδοση άρματος στους πολίτες από τον Δήμαρχο Λεμεσού στις 8.00μ.μ.
9.00μ.μ. Δημοτικό Πολιτιστικό Κέντρο «Πάνος Σολομωνίδης»
Ο Δήμος Λεμεσού και η A.G. on stage productions σας προσκαλούν σε καρναβαλίστικο χορό στην καφετέρια «ΕΝΘΕΤΟ» του Πολιτιστικού Κέντρου «Πάνος Σολομωνίδης». Συμμετέχουν Κανταδόροι και θα υπάρχει Latin μουσική. Δωρεάν ποτό.

Κυριακή 10 Μαρτίου

11.30π.μ. Παιδική καρναβαλίστικη παρέλαση
Εκκίνηση: Παραλιακός Δρόμος, απέναντι από το Κέντρο Εξυπηρέτησης του Πολίτη
Κατάληξη: Δημόσιος Κήπος (νότια είσοδος). Όλες οι ομάδες, ζεύγη και άτομα, που θα παρελάσουν θα πάρουν αναμνηστικά διπλώματα συμμετοχής.
6.00μ.μ. Εκδήλωση Κανταδόρων έξω από το ΠΕΡΑΜΑ
Τραγουδούν οι Κανταδόροι Γιωργαλλέτου και χορεύει μαζί τους η ομάδα της σχολής Αλεξάστερο. Η εκδήλωση είναι αφιερωμένη στον ιδρυτή της ομάδας, Γιώργο Γιωργαλλέτο.

Δευτέρα 11 Μαρτίου

Κανταδόροι σκορπούν τις μελωδίες τους στις συνοικίες της Λεμεσού
7.30μ.μ. Οι Κανταδόροι Λεμεσού στην συνοικία Καψάλου.
7.30μ.μ. Οι Κανταδόροι Αρίονες στη συνοικία Αγίου Αντωνίου.

Τρίτη 12 Μαρτίου

Κανταδόροι σκορπούν τις μελωδίες τους στις συνοικίες της Λεμεσού
7.30μ.μ. Οι Κανταδόροι Γιωργαλλέτου στην Αγία Φύλα.
7.30μ.μ. Οι Κανταδόροι της ΕΔΟΝ στο Ζακάκι.
7.30μ.μ. Η Χορωδία Μοντέρνοι Καιροί στις συνοικίες Α. Ανδρέα και Αγ. Ιωάννη.
8.30μ.μ. «Ο χορός της Τρίτης», Πλατεία Μεσαιωνικού Κάστρου
Ο Δήμος Λεμεσού καλεί όλους, μικρούς και μεγάλους, να έρθουν μασκαρεμένοι για ένα αλλιώτικο καρναβαλίστικο ξεφάντωμα με μουσική και χορό. Διαγωνισμός ΠΕΛΛΟΜΑΣΚΑΣ και ΕΞΥΠΝΗΣ ΜΑΣΚΑΣ – Βραβεία για τις τρεις καλύτερες αμφιέσεις.

Τετάρτη 13 Μαρτίου

7.00μ.μ. Παιδικές Χορωδίες – Θέατρο ΡΙΑΛΤΟ
Καντάδες και καρναβαλίστικα τραγούδια από τη Χορωδία Δωματίου και την Παιδική Χορωδία του Παπαδάκειου Δημοτικού Ωδείου, την Παιδική Χορωδία και το Μουσικό Εργαστήρι της Επιλογής και τη Χορωδία Αρμονία. Γενική Είσοδος: €5

Πέμπτη 14 Μαρτίου

8.30μ.μ. Καρναβαλίστικος χορός – Πλατεία Κάστρου
Η Χορωδία των Ονείρων και η Ελένα Σολέα με τη 12μελή ορχήστρα τους υπό την διεύθυνση του Κωνσταντίνου Ζορμπά, σας προσκαλούν να τραγουδήσετε και να χορέψετε στους ρυθμούς του πιο ανατρεπτικού καρναβαλίστικου προγράμματος. Ακολουθεί πρόγραμμα από DJ. Διαγωνισμός ΠΕΛΛΟΜΑΣΚΑΣ και ΕΞΥΠΝΗΣ ΜΑΣΚΑΣ – Βραβεία για τις τρεις καλύτερες αμφιέσεις.

Παρασκευή 15 Μαρτίου

11.30π.μ.
Η ομάδα Κυπρίων Κανταδόρων τραγουδά στον πεζόδρομο της Αγίου Ανδρέου.
Ο Δήμος Λεμεσού σας προσκαλεί σε ένα καρναβαλίστικο ξεφάντωμα.
7.00μ.μ. Κανταδόροι σκορπούν τις μελωδίες τους στην Πλατεία Κάστρου
Εκκίνηση: Οδός Ειρήνης – Πολιτιστικός Όμιλος Μοντέρνοι Καιροί. Κατάληξη: Πλατεία Μεσαιωνικού Κάστρου.
Συμμετέχουν οι Κανταδόροι Μοντέρνοι Καιροί, οι Κανταδόροι Λεμεσού, η Χορωδία Αρίονες, οι Κανταδόροι της ΕΔΟΝ και η Χορωδία της Παγκύπριας Οργάνωσης Αποκατάστασης Αναπήρων (ΠΟΑΑ) Λεμεσού.

Σάββατο 16 Μαρτίου

11.00π.μ.
Το τρενάκι του Δήμου Λεμεσού θα πραγματοποιήσει δύο διαδρομές στο κέντρο της πόλης. Στις 11.00π.μ. με το Μουσικό Εργαστήριο της Επιλογής να τραγουδά καρναβαλίστικα τραγούδια και στις 11.30π.μ. για τα άλλα παιδιά που θα προσέλθουν στον χώρο. Εκκίνηση: Χώρος Στάθμευσης Σ.Τ.Λ. (οδός Γλάδστωνος)
12.00 το μεσημέρι
Ο Δήμος Λεμεσού και η Κίνηση Καταστηματαρχών του ιστορικού εμπορικού κέντρου της πόλης σας προσκαλούν σε ένα καρναβαλίστικο γλέντι στην Διασταύρωση Ανεξαρτησίας – Αθηνών, μπροστά από το κατάστημα Brent Cross. Συμμετέχουν οι Κανταδόροι Λεμεσού.
3.00μ.μ. Η Λέσχη Παλαιών Αυτοκινήτων Λεμεσού σε καρναβαλίστικη διαδρομή μέσα στην πόλη. Εκκίνηση: Χώρος Στάθμευσης Εναερίου Κατάληξη: Πλατεία Γρηγόρη Αυξεντίου (Διοικητήριο)
6.30μ.μ. Παρέλαση Κανταδόρων
Ομάδες Κανταδόρων θα συγκεντρωθούν στις 6.00μ.μ. μπροστά από το πάρκο Βασίλη Μιχαηλίδη (Οδός Αγίας Ζώνης) και στις 6.30μ.μ. τραγουδώντας θα κατευθυνθούν προς την Πλατεία Γρηγόρη Αυξεντίου.
Από τις 5.00μ.μ. θα τραγουδούν στην Πλατεία Γρηγόρη Αυξεντίου το Φωνητικό Σχήμα Γεωργίας Πρωτοπαπά και η χορωδία Μουσικές Περιπλανήσεις.
Θα προσφέρεται δωρεάν κρασί.

Κυριακή 17 Μαρτίου

Μεγάλη καρναβαλίστικη παρέλαση
Εκκίνηση : Κυκλοφοριακός Κόμβος Αγίου Νικολάου Κατάληξη : Φώτα τροχαίας Συμιλλίδη
1.00μ.μ. Παρέλαση Κανταδόρων, Μαζορέττων Λεμεσού, της ομάδας κρουστών Batucinio και της Φιλαρμονικής του Δήμου Λεμεσού.
1.30μ.μ. Παρέλαση με επικεφαλής τη Βασίλισσα του Καρναβαλιού «Της κρίσης…και της τρέλας» και τη συνοδεία της, άρματα και ομάδες πεζών στους ρυθμούς της ενιαίας μουσικής.
Η συγκέντρωση των αρμάτων θα αρχίσει από τις 8.30π.μ. κατά μήκος της Λεωφόρου Μακαρίου Γ’, από τα φώτα τροχαίας Εναερίου μέχρι τον κυκλοφοριακό κόμβο Αγίου Νικολάου. Η παρέλαση θα ακολουθήσει τη Λεωφόρο Μακαρίου Γ’ μέχρι τη διασταύρωση των φώτων τροχαίας Συμιλλίδη. Όλα τα άρματα, ομάδες και ζεύγη, που θα παρελάσουν θα πάρουν αναμνηστικές πλακέτες και διπλώματα συμμετοχής. Κατά τη διάρκεια της καρναβαλίστικης παρέλασης ο Δήμος Λεμεσού θα τιμήσει παλιούς καρναβαλιστές για την πολύτιμη προσφορά τους στο Λεμεσιανό καρναβάλι.
8.00μ.μ Παρέλαση Μαζορέττων και Ομάδας Κρουστών Batucinio
Από τον Κυκλοφοριακό Κόμβο Αγίου Νικολάου στο χώρο στάθμευσης Εναερίου.
8.30μ.μ. Υπαίθριος Καρναβαλίστικος Χορός – Χώρος Στάθμευσης Εναερίου
Το καρναβάλι θα κλείσει με πανηγυρικό τρόπο, με μεγάλο υπαίθριο καρναβαλίστικο χορό με μασκαρεμένους και μουσική. Διαγωνισμός ΠΕΛΛΟΜΑΣΚΑΣ και ΕΞΥΠΝΗΣ ΜΑΣΚΑΣ – Βραβεία για τις τρεις καλύτερες αμφιέσεις.

Το πρόγραμμα υπόκειται σε απρόβλεπτες αλλαγές.
Για πληροφορίες : Πολιτιστικές Υπηρεσίες του Δήμου Λεμεσού
Τηλ. 25 342153 και 25 745919

ΣΤΑΘΜΕΥΣΗ ΟΧΗΜΑΤΩΝ

Τσικνοπέμπτη 7/3/2013
Χρησιμοποιήστε τους ιδιωτικούς χώρους στάθμευσης στο κέντρο της πόλης και τους Δημοτικούς χώρους στάθμευσης στην επίχωση, στην Σπύρου Αραούζου και στην οδό Αγκύρας.

Για Παιδική Παρέλαση 10/3 και για Μεγάλη Παρέλαση 17/3/2013
Χρησιμοποιήστε δωρεάν τους χώρους στάθμευσης του ΤΕΠΑΚ, τον χώρο στάθμευσης Συκοπετρίτη, έναντι Δημοτικού Πολιτιστικού Κέντρου «Πάνος Σολομωνίδης», και όλους τους δημοτικούς χώρους

Check Also

Μαυρογιάννης: Επικοινωνιακό τέχνασμα η μεσολάβηση Αβέρωφ στο πρόβλημα στέγασης φοιτητών ΤΕΠΑΚ

Μαυρογιάννης: Επικοινωνιακό τέχνασμα η μεσολάβηση Αβέρωφ στο πρόβλημα στέγασης φοιτητών ΤΕΠΑΚ Ο κ. Αβέρωφ Νεοφύτου …

Ο Νίκος Νουρής ζήτησε την συνδρομή ΟΥΝΦΙΚΥΠ για ροή μεταναστών από νεκρή ζώνη

Την συνδρομή της ΟΥΝΦΙΚΥΠ για το πρόβλημα των μεταναστευτικών ροών από τα κατεχόμενα μέσω της …