Πλήθος Ρώσων τουριστών σε Αγία Νάπα και Πρωταρά θα φέρουν οι νέες ναυλωμένες πτήσεις

Μεγάλο αριθμό Ρώσων τουριστών αναμένεται να προσελκύσουν η Αγία Νάπα και ο Πρωταράς, έπειτα από την απόφαση του Υπουργείου Συγκοινωνιών για επιπλέον ναυλωμένες πτήσεις από Ρωσία προς τα διεθνή αεροδρόμια της Κύπρου.

Ρώσοι τουρίστες αναμένεται να «κατακλύσουν» τους επόμενους μήνες την Αγία Νάπα και τον Πρωταρά, με την πραγματοποίηση ναυλωμένων πτήσεων από την Ρωσία προς το νησί μας, ενώ από το σημαντικό τουριστικό γεγονός αναμένεται να επωφεληθεί ολόκληρη η Κύπρος. Τουλάχιστον 400 χιλιάδες επιπλέον Ρώσοι τουρίστες, θα επισκέπτονται από φέτος το νησί, αφού οι ναυλωμένες πτήσεις από Ρωσία προς Κύπρο θα εκτελούνται 9 αντί 5 μήνες που ήταν μέχρι πρόσφατα.

Το Υπουργείο Συγκοινωνιών ενέκρινε το πάγιο αίτημα των δήμων της ελεύθερης Επαρχίας Αμμοχώστου για την πραγματοποίηση ναυλωμένων πτήσεων από την Μόσχα και την Αγία Πετρούπολη από και προς τα αεροδρόμια Λάρνακας και Πάφου για την χρονική περίοδο από τις 15 Μαρτίου μέχρι και τις 15 Νοεμβρίου, για κάθε χρόνο.

Η πιο πάνω συμφωνία έχει ως αποτέλεσμα, την αύξηση του τουριστικού ρεύματος της Κύπρου με επιπλέον 400 χιλιάδες Ρώσους τουρίστες από τους οποίους το 45% επιλέγουν τα τουριστικά θέρετρα της ελεύθερης επαρχίας Αμμοχώστου. Όπως δήλωσε ο δημαρχεύων του δήμου Αγίας Νάπας, Βάσος Ξύδιας, «με την συμφωνία επιπλέον ναυλωμένων πτήσεων θα υπάρξει σημαντική αύξηση των τουριστών στην Αγία Νάπα και τον Πρωταρά ακόμη και τους χειμερινούς μήνες, κάτι που αποτελεί πάγιο αίτημα της περιοχής αφού θα επιφέρει μεγαλύτερα οφέλη στην τοπική οικονομία».

Ανασταλτικός παράγοντας για την προσέλκυση τουριστών από την Ρωσία αποτελούσαν μέχρι φέτος οι ναυλωμένες πτήσεις που εκτελούνται από την Μόσχα και την Αγία Πετρούπολη προς την Λάρνακα και την Πάφο μόνο κατά την χρονική περίοδο Μαίου- Σεπτεμβρίου, παρά τα στατιστικά στοιχεία των ταξιδιωτικών πρακτόρων που έφερναν τους Ρώσους στις πρώτες θέσεις των τουριστών που επέλεγαν το νησί μας για τις διακοπές τους.