Γερμανία: Η Deutsche Bank ζήτησε από στελέχη να κάνουν «δώρο» ένα μισθό… θα γίνουν 18.000 απολύσεις!

Μέσω τηλεδιάσκεψης αυτή την εβδομάδα ζητήθηκε από εκατοντάδες ανώτατα στελέχη της τράπεζας να δεχθούν εθελοντικά μείωση μισθού σύμφωνα με το Bloomberg. Η Deutsche Bank επιβεβαίωσε την πρωτοβουλία και τόνισε ότι οι συζητήσεις συνεχίζονται.

Εννιά μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της γερμανικής τράπεζας έχουν δεχτεί ήδη να χαρίσουν έναν μισθό. Ο CEO, Christian Sewing, δήλωσε στην ετήσια γενική συνέλευση ότι η απόφαση ήταν μέρος του ευρύτερου σχεδίου περικοπής του κόστους. Η μεγαλύτερη τράπεζα της Γερμανίας εφαρμόζει ένα ιστορικό πρόγραμμα αναδιάρθρωσης το οποίο προβλέπει μείωση του προσωπικού κατά 18.000 θέσεις εργασίας ως το 2022.O Sweing έχει θέσει ως ενδιάμεσο στόχο την περικοπή του κόστους κατά 2 δισ. ευρώ φέτος.

Το 2019, η Deutsche Bank κατέβαλε 8,4 δισ. ευρώ σε μισθούς και 1,5 δισ. ευρώ σε μπόνους. Ο αριθμός των υπαλλήλων που έλαβαν πάνω από 1 εκατ. ευρώ σε έναν χρόνο υποχώρησε κατά 9% στους 538

H Deutsche Bank έγινε η πρώτη μεγάλη τράπεζα που ξανάρχισε τις απολύσεις μετά το ξέσπασμα του κορωνοϊού παρά το γεγονός ότι οι διεθνείς τράπεζες έβαλαν στην αναμονή τις απολύσεις προσωπικού καθώς εξαπλωνόταν ο κορωνοϊός τον Μάρτιο, ώστε να αποφευχθεί η επιπλέον επιβάρυνση στους εργαζόμενους.

Check Also

Οι υπαλλήλοι της Amazon θα εργάζονται από το σπίτι τους έως τον Ιούνιο του 2021

Share Twitter Η Amazon, σκοπεύει να αφήσει τους υπαλλήλους της να συνεχίσουν να εργάζονται από …

Κυκλοφόρησαν τα καινούρια χαρτονομίσματα των 5 ευρώ

Share Twitter Κυκλοφόρησαν τα καινούρια χαρτονομίσματα των 5 ευρώ και η διαφορά τους με τα …