Η Βραζιλιάνικη Embraer βλέπει ένα συνδυασμό αυτόνομου αυτοκινήτου και αεροσκάφους για το μέλλον (Video)

Η Embraer, η γνωστή βραζιλιάνικη εταιρεία κατασκευής αεροσκαφών για πολιτική, στρατιωτική, ιδιωτική αλλά και χρήση στον αγροτικό τομέα, έχει συμπληρώσει ήδη μισό αιώνα ζωής και σκέφτεται τα επόμενα 50 χρόνια της ύπαρξής της.

Για το σκοπό αυτό έχει σχεδιάσει το Pulse Concept, ένα πρωτότυπο που στην ουσία είναι ένα ιπτάμενο αυτοκίνητο ή ακόμα και κάτι με μεγαλύτερους χώρους όπως π.χ. ένα αυτοκινούμενο, με δυνατότητες αυτόνομης κίνησης.

Σύμφωνα με το όραμα της Embraer, οι επιβαίνοντες θα βάζουν στο σύστημα πλοήγησης τον τελικό τους προορισμό και το αυτοκίνητο θα τους μετακινεί, αυτόνομα όπως προαναφέραμε, στο αεροδρόμιο.

Εκεί δεν θα μετεπιβιβάζονται σε κάποιο αεροπλάνο, αλλά το αυτοκίνητό τους θα μετατρέπεται σε αεροσκάφος που θα τους πάει στον τελικό τους προορισμό. Εκεί και αμέσως μετά την προσγείωση θα ακολουθηθεί η αντίθετη διαδικασία, από αεροπλάνο σε αυτοκίνητο και θα συνεχίσουν χωρίς πρόβλημα τη μετακίνησή τους στο τόπο προορισμού τους.

Φυσικά, αυτή η λύση που προτείνει η Embraer θα έχει υψηλό κόστος, καθώς θα αντικαθιστά τα ιδιωτικά αεροπλάνα που χρησιμοποιούνται σήμερα και πολλά από αυτά κατασκευάζει η ίδια η βραζιλιάνικη εταιρεία.

Πηγή: cnn.gr